Home » Kennisbank » 5 redenen voor een mobiele airco in huis

5 redenen voor een mobiele airco in huis

Iedereen kent wel een airco. Veel mensen hebben er misschien al een in huis, maar sommigen twijfelen nog over de aanschaf. Dat terwijl een mobiele airco in huis veel voordelen kent! In dit artikel worden de vijf belangrijkste voordelen voor het aanschaffen van een mobiele airco uitgelegd.

Koelere lucht

Wellicht een van de meest bekende voordelen van een mobiele airco is de lekkere, gekoelde lucht op een warme, zomerse dag in Nederland. Niet alleen jijzelf koelt af door de koudere lucht, ook in het huis zelf kan het koeler worden! Zeker als je dan ook nog eens het zonlicht buiten de ruimte houdt en de deuren sluit, kan een mobiele airco iedere slaapkamer aangenaam maken voor de nachtrust.

Warmere lucht

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winterperiode kan een mobiele airco een goede uitkomst bieden. Zo kan een mobiele airco ook warme lucht verspreiden, waardoor je iedere kamer van je huis op je eigen tempo kan opwarmen. Waar je met een verwarmingsinstallatie in huis vaak meteen het hele huis verwarmt, kan je hiermee zelf bepalen welke ruimten warmer moeten worden en welke ruimten niet zo belangrijk zijn. Uiteindelijk scheelt dit ook qua vaste lasten voor je verwarmingsapparatuur.

Makkelijk te verplaatsen

In tegenstelling tot de grote kasten die buiten het huis hangen, kan een mobiele airco makkelijk van ruimte naar ruimte verplaatst worden, zodat je in mum van tijd het hele huis kan verkoelen. Ook kan je de plekken waar de warme lucht het liefst weg moet, zoals op de slaapkamer of in de woonkamer, voor langere verkoelen door de airco wat langer in die ruimte te laten draaien.

Handig in gebruik

De meest nieuwe soorten airco’s hebben tegenwoordig ook smartphonebesturing. Dankzij een simpele app op je smartphone kan je de airco besturen en inschakelen, zodat iedere ruimte wordt verkoeld wanneer je dat wil, dus ook als je vertrekt van je werk kan je ondertussen je huis laten afkoelen! Over efficiëntie gesproken…

Een schappelijke prijs

Een mobiele airco kent een zeer schappelijke prijs. Zo kan je voor 200 EUR al een mobiele airco kopen. Een airco kent ook een lange levensduur, waardoor je niet iedere keer een nieuw apparaat hoeft aan te schaffen. De prijs kan natuurlijk oplopen naarmate je een nieuwer of meer luxe model wil. Wat dat betreft ben je dus zelf volledig de baas over het budget dat je ervoor over hebt. Dit waren de vijf belangrijkste redenen voor het aanschaffen van een mobiele airco. Ben jij al overtuigd van dit onmisbare product tijdens een hete zomer? Bekijk dan welke airco dit jaar als beste mobiele airco uit onze test kwam.

Foto van auteur

Geschreven door

Devin

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.