Home » Kennisbank » 5 tips voor een goede voorbereiding op de zomer

5 tips voor een goede voorbereiding op de zomer

De zomer komt eraan! Tijd om je huis klaar te maken voor de warme maanden. We geven daarom 10 tips om je voor te bereiden op een zonnige en warme zomer.

Airco

Start met het klaarmaken van je airconditioning. Controleer of alle filters schoon zijn en zorg er uiteraard voor dat hij het nog doet. Als je geen airconditioning hebt, overweeg dan om te investeren in een goede mobiele airco.

Sluit af & ventileer

Zorg ervoor dat je huis goed geventileerd kan worden. Houd de ramen dicht tijdens de heetste uren van de dag, maar zorg ervoor dat je voldoende ventilatie kunt creëren in de avonduren. Controleer of al je ramen en deuren goed afsluiten. Zorg er bovendien voor dat er geen kieren en/of gaten zijn waar ongedierte door naar binnen kan.

Maak schoon

Zorg ervoor dat je huis schoon is. Stof en vuil kunnen de hitte vasthouden, dus maak alles goed schoon voordat de zomer echt begint.

Verduisterende raambekleding

Overweeg om verduisterende raamdecoratie te kopen als je dit nog niet hebt. Verduisterende rolgordijnen weren bijvoorbeeld de zon volledig, waardoor een groot deel van de warmte ook buiten blijft.

Maak je tuin klaar

Als je een tuin hebt, maak hem dan klaar voor de zomer. Snoei planten en en maai het gras. Zorg ervoor dat je tuin een plek is waar je graag wilt zijn.

Last but not least: ontspan en geniet van de zomer!

Maak er een mooie tijd van met vrienden en familie. Ga naar het strand, barbecue in de tuin of ga gewoon lekker in je eigen achtertuin zitten. De zomer is een tijd om te ontspannen en te genieten, dus maak er het beste van! Volg bovenstaande tips op en je bent klaar voor een heerlijke, ontspannen zomer.

Foto van auteur

Geschreven door

Devin Poorterman

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.