Home » Kennisbank » De temperaturen lopen weer op!

De temperaturen lopen weer op!

Het beschikken over een goede airco is een echte zegen in de zomer. Vooral als de buitentemperatuur oploopt tot 30 graden of warmer. Woon je in een oud en slecht geïsoleerd huis? Dan kun je eigenlijk niet zonder airco. Hitte van buiten vindt dan namelijk al snel zijn weg naar binnen en dat komt onder andere je nachtrust niet ten goede. Heb je nog geen airco of luchtkoeler in huis? Dan is het tijd er een aan te schaffen! Met een mobiele airco koel je bijvoorbeeld de lucht en profiteer je altijd van een aangename temperatuur in huis. Ontzettend fijn tijdens een hete dag.

Welke airco is geschikt

Welke airco voor jou het best geschikt is, is afhankelijk van de oppervlakte die je wilt verkoelen. Wil je bijvoorbeeld alleen je slaapkamer koelen en zo nu en dan de woonkamer? Dan volstaat een goede mobiele airco prima. Maar wil je een heel huis verkoelen? Dan is een andere oplossing de betere keus. Het voordeel van mobiele airco’s is dat ze een stuk goedkoper zijn in aanschaf. Uiteraard komt daar wel nog een geringe energieverbruik bij kijken, maar dat is het meer dan waard als het je de gewenste verkoeling oplevert. Een mobiele airco is dus geschikt voor kleine tot middelgrote ruimtes. Zoek je iets voor grote ruimtes? Kijk dan eens naar een multi-split airco. Deze systemen zijn ideaal voor het beheersen van het klimaat in meerdere of grote kamers. Een groot voordeel van multi split aircosystemen is het feit dat er maar een plek voor de buitenunit gezocht hoeft te worden. Een split airco systeem is erg efficiënt, kan relatief energiebesparend worden ingezet en heeft veel koelvermogen. Precies de reden dat we dit systeem steeds vaker terugzien in particuliere huishoudens.

De voor- en nadelen van mobiele airco’s

De beste mobiele airco’s zorgen voor schappelijke temperaturen in huis, waardoor je bijvoorbeeld beter slaapt. Bovendien zijn deze apparaten erg betaalbaar en is de installatie kinderspel.
Enkele nadelen zijn het energieverbruik. Hoe harder je koelt, hoe minder energiezuinig het is. Kies daarom altijd voor een mobiele airco met een zo efficiënt mogelijk verbruik. Verder moet je af en toe de mobiele airco reinigen. Maar dat is eigenlijk bij ieder apparaat het geval.

Foto van auteur

Geschreven door

Devin

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.