Home » Kennisbank » Een airco gebruiken in de herfst

Een airco gebruiken in de herfst

De meeste mensen denken dat een airconditioning alleen in de zomer kan worden gebruikt voor verkoeling. Dit is echter niet het geval. Zowel split airco’s als mobiele airco’s kun je eigenlijk het hele jaar door gebruiken. Zo kun je je aircosysteem in de herfst inzetten om de lucht te verwarmen én te zuiveren. In dit artikel vertellen we waarom een airco in de herfst uitstekend van pas komt.

Voordelig in gebruik

De herfstperiode is nog niet echt het stookseizoen. Het is niet enorm koud buiten en daarom hoeft er, vergeleken met de winter, weinig gestookt te worden om een aangename temperatuur in huis te creëren. Door een split airco of mobiele airco te gebruiken voor het verwarmen van een ruimte bespaar je flink op je energiekosten. Een airco is namelijk veel energiezuiniger dan bijvoorbeeld een CV ketel.

Een schone lucht

Een andere reden voor het gebruiken van een airconditioning in de herfst is het feit dat deze ook dient als luchtreiniger. In alle (mobiele) aircosystemen zitten namelijk luchtfilters, die vuil uit de lucht opvangen. Hierdoor is de lucht die de ruimte wordt ingeblazen gezuiverd en zorgt een airco ervoor dat de lucht in jouw huis schoon is. Vergeet niet de luchtfilters regelmatig schoon te maken voor een optimale werking.

Ontvochtigen

Ook zijn de meeste airco’s in staat ruimtes te ontvochtigen. Dit komt je energiekosten ten goede, aangezien een minder vochtige lucht ook minder energie kost om op te warmen. Je beheert het klimaat in een ruimte dus makkelijker als deze ontvochtigd is. Hierbij komt een split unit airco of mobiele airco goed van pas.

Nu je weet dat een (mobiele) airco eigenlijk het hele jaar door voordelen biedt, is de investering het voor je gevoel misschien meer waard. Let bij een eventuele aanschaf van een airco goed op of deze beschikt over de opties: verwarmen en ontvochtigen.

Foto van auteur

Geschreven door

Devin Poorterman

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.