Home » Kennisbank » Een airco gebruiken in het najaar

Een airco gebruiken in het najaar

Airco gebruik

We zien het steeds meer in het straatbeeld. Airco’s aan woningen. Waar tien jaar geleden misschien nog een op de honderd huizen een airco had, daar hangt nu aan ongeveer 1 op de 5 huizen zo’n apparaat. En dat is ook niet zo gek aangezien de apparaten vandaag de dag steeds meer kunnen.

Warm en koud

Bij het woord airco denken we eigenlijk direct aan koud. Een airco zijn we nodig op die warme en tropische zomerdagen als de temperatuur ver boven de dertig graden uitsteekt. We willen dan graag een airco anders kunnen we niet slapen s’nachts. Dat klopt allemaal, maar de airco’s van vandaag kunnen meer.

De nieuwe generatie airco kan namelijk ook verwarmen. Dus als het najaar wordt of nog verder in het jaar, in de winter, is het prettig als je huis aangenaam warm is. Hiervoor kunnen we dus tegenwoordig ook een airco in zetten.

Bijkomstige voordelen

Een bijkomstig voordeel is dat verwarmen met een airco goedkoper kan uitpakken dan bijvoorbeeld met de centrale verwarming. De centrale verwarming werkt namelijk op gas. De airco werkt op elektriciteit.

Gas is momenteel natuurlijk uiterst duur en dat lijkt voorlopig ook nog niet te gaan veranderen. Elektriciteit daarentegen is wat goedkoper. Maar ook elektriciteit wordt wel duurder. Maar als je een project airco nou combineert met bijvoorbeeld zonnepalen, dan kun je bereiken dat je goedkoop stookt.

Buitenshuis

Heb je nou bijvoorbeeld een overkapping in je tuin die je kunt afdichten en wil je daar in het najaar ook nog lekker aangenaam onder kunnen zitten? Dan kun je in zo’n overkapping ook prima een airco hangen. In het najaar en winter kun je daar dan nog steeds heerlijk vertoeven. Hang er een televisie in en je kunt er heerlijk voetbal kijken met je vrienden ook al is het koud buiten. Je eigen voetbalbar in de tuin.

Maar ook als het warm is en je wilt geen last hebben van muggen of wespen kun je onder deze overkapping plaats nemen. Je sluit hem dan gewoon weer af en zet de airco aan. Ditmaal dus weer om te koelen. Heerlijk toch?

Bovenstaande is overigens ook te bereiken met de beste mobiele airco’s in plaats van een reguliere airco in huis of overkapping dus.

Met een mobiele airco kun je alleen een iets minder grote oppervlakte koelen dan wel verwarmen. Maar deze mobiele airco’s zijn dan ook een stuk goedkoper. Daar kun je er bij wijze van ook twee van aanschaffen.

Foto van auteur

Geschreven door

Devin Poorterman

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.