Home » Kennisbank » Het is tijd voor de mobiele airco!

Het is tijd voor de mobiele airco!

Hoe houdt je het nu een beetje koel tijdens deze tropische temperaturen? Een waterijsje of een heerlijk ijsje van de ijsboer is natuurlijk een optie. Ook kun je natuurlijk denken aan een heerlijk verkoelende (al dan niet alcoholvrije) cocktail. Daarnaast kun je ook een verkoelende duik nemen in het zwembad of in de zee. Echter hangt aan al deze verkoelende opties een groot nadeel, namelijk; het is maar tijdelijk. Maar hoe houdt je het nu eigenlijk langdurig koel in huis? Wij hebben gelukkig een paar handige tips!

Makkelijke tips

Door de deuren volledig overdag volledig dicht te houden, in combinatie met de rolluiken naar beneden, houdt je de warmte buiten. Het nadeel hiervan is echter wel een hoge energierekening, want in het donker wil je natuurlijk niet zitten! Een andere tip is om s’ochtends voordat het warm wordt en s’avonds wanneer het weer koel wordt alle deuren en ramen open te doen. Hierdoor laat je alles tegen elkaar doortrekken, waardoor er een koude wind door het huis blaast. Het nadeel hier weer aan is dan natuurlijk dat deze oplossing vaak wel voor lange tijd is, maar het wordt echter na een paar uur natuurlijk gewoon weer warm. Een andere optie, wat niet tijdelijk is maar voor de gehele duur van de warme periode, is bijvoorbeeld het laten installeren van een airco in huis. Alleen brengt dit weer het nadeel met zich mee, dat dit duizenden euro’s kost en die hebben velen van ons niet zomaar.

De mobiele airco

Een airco houdt het natuurlijk lekker koel in huis, maar het kost veel. Een andere optie is dan ook de mobiele airco. Deze kun je rijden naar elke plek van bestemming en schaf je vaak al voor (al dan niet een paar) honderd euro aan. Deze soort airco’s heb je in verschillende soorten. Je hebt namelijk de monoblock airco en het split-systeem. Een monoblock airco is een airco systeem op wielen waarbij via een slang naar buiten warme lucht wordt van binnen naar buiten wordt afgevoerd. Een split-systeem is een systeem wat uit twee onderdelen bestaat, waarbij een onderdeel zich buiten bevindt en een ander deel binnen. Via buizen zijn deze delen verbonden met elkaar. Het nadeel van deze variant is echter dat hij niet verrijdbaar is en dat hij meer kost dan de monoblock airco. Wil je, jezelf nu langdurig voorzien van koele lucht? Dan is de keuze voor een mobiele airco is wellicht iets voor jou! Bekijk de beste mobiele airco uit de test van dit jaar!

Foto van auteur

Geschreven door

Devin Poorterman

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.