Mobiele airco huren: dit is wat je moet weten

Een mobiele airco huren is met name in de zomer een aangename verkoeling in je huis. Een airco verkoelt namelijk de lucht in de ruimte. Niet alleen dat: een airco kan je huis of de ruimte waarin deze geplaatst is ook ontvochtigen en filteren. Daarmee verbetert een airco je binnenklimaat aanzienlijk. Tegelijkertijd kan een airco ook een flinke investering zijn. Zeker wanneer je beseft dat je een airco eigenlijk alleen in de zomer echt van toepassing is.

Wat houdt een mobiele airco huren in?

Een mobiele airco werkt hetzelfde als een reguliere airco. Het grote voordeel van een mobiele airco is dat deze te verplaatsen is. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat deze te dragen of te rollen is. als de airco op zijn plaats staat, wordt de warme lucht uit de ruimte waar de airco instaat weggezogen. Vervolgens wordt dit gesplitst in warme en koude lucht met behulp van een speciale koelvloeistof, waarna enkel de koude lucht terug de ruimte in gevoerd wordt. De warme lucht wordt afgevoerd naar buiten via een hier speciaal voor bedoelde buis. 

Een mobiele airco huren als particulier werkt precies zoals je het verwacht. Je kunt bij een bedrijf een mobiele airco huren voor een bepaalde tijd. Zo kun je toch genieten van alle voordelen die een mobiele airco je geeft, zonder er direct een aan te hoeven schaffen. 

Waarom een mobiele airco huren?

Een mobiele airco komt vooral goed van pas wanneer je voor een korte of lange periode een ruimte in je huis wilt koelen, maar je niet van plan bent dit voor altijd te doen. Een goed voorbeeld kan zijn dat je vanwege een verbouwing tijdelijk op je zolder moet wonen of werken. Hier kan het, met name in de zomer, erg warm worden. Na de verbouwing wil je niet meer terug naar deze zolder om te wonen of te werken, dus is het onnodig hier een vaste airco te installeren of een eigen mobiele airco te kopen. In dat geval is een mobiele airco dus erg handig. Met name situaties waarin je ruimtes hebt die je tijdelijk gekoeld wilt hebben middels een mobiele airco zijn uitermate geschikt om aan mobiele airco huur te doen.

De kosten voor het huren van een mobiele airco

Hoeveel het huren van een mobiele airco precies kost, is niet eenvoudig om algemeen vast te stellen. Het hangt namelijk enorm af van waar je de mobiele airco huurt, maar ook voor hoe lang. Vaak geldt dat het langer huren van een airco goedkoper is dan het huren van een airco voor slechts een dag of een paar uur. Zo zijn er airco’s die je kunt huren vanaf ongeveer 25 euro per dag, terwijl je ook voor 50 euro per week een airco kunt huren. Wil je een meer luxe mobiele airco huren, betekent dat ook dat je vaak wat dieper in de buidel zult moeten tasten.

Wanneer komt een mobiele airco van pas?

Een mobiele airco is vooral handig wanneer je het mobiele aspect van deze airco goed kunt benutten. Het kan dus handig zijn wanneer je de airco wilt kunnen verplaatsen tussen verschillende ruimtes. Veel mensen gebruiken dit bijvoorbeeld door de airco overdag in hun woonkamer of werkkamer te plaatsen en deze ’s nachts naar hun slaapkamer te verplaatsen. 

Naast het mobiele aspect moet natuurlijk ook het huren van de airco je goed uitkomen. Wanneer je van plan bent standaard een airco tot je beschikking te hebben, is het wellicht beter gewoon een eigen airco aan te schaffen. Wil je bijvoorbeeld alleen tijdens de warmste zomerdagen een airco in je huis hebben staan, is huren een ideale oplossing.

Een mobiele airco huren of kopen?

Met een mobiele airco kun je je binnenklimaat dus een heel stuk aangenamer maken. Alleen is er dan nog steeds de vraag of je zo’n mobiele airco beter kunt huren, of juist beter zelf aan kunt schaffen. Wij zetten de voordelen van elke optie kort voor je op een rijtje!

Voordelen van het huren van een mobiele airco

  • Door een airco te huren hoef je niet in een klap een grote investering voor een airco te doen.
  • Doordat je een airco huurt, kun je sneller kiezen voor het nieuwste model dat bijvoorbeeld sneller kan koelen of stiller kan werken.
  • Je werkt met een vast bedrag per dag, week of maand, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Vaak zijn zaken als de levering of het onderhoud voor de leverancier al in deze kosten opgenomen, zodat de airco nooit duurder is dan je vooraf dacht.
  • Het bedrijf waar je de airco huurt komt je snel helpen wanneer er problemen zijn. 

Voordelen van het kopen van een mobiele airco

  • Je kunt je airco de rest van zijn levensduur gebruiken: hij is echt helemaal voor jou.
  • Als je van plan bent de airco regelmatig te gebruiken, is de aanschafprijs van deze airco al sneller financieel aantrekkelijker dan wanneer je deze telkens maar blijft huren.
  • Een mobiele airco heeft een lagere aanschafprijs en heet een lager energieverbruik dan een vaste airco, terwijl je er hetzelfde gemak door ervaart.

Een mobiele airco huren: slim of niet?

Het huren van een mobiele airco heeft dus zijn voordelen. Echter, als je kijkt naar de gemiddelde huurkosten, is het verstandiger om simpelweg zelf een mobiele airco aan te schaffen. Zo ben je op de lange termijn veel goedkoper uit en kun je er bovendien het hele jaar door en op ieder gewenst moment gebruik van maken. Verzeker jezelf van een goede aankoop door een airco uit onze lijst met beste mobiele airco’s te kiezen en profiteer jarenlang van de voordelen.

Foto van auteur

Geschreven door

Devin Poorterman

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.