Mobiele airco zonder slang

beste slangloze keuzes van 2024

Een mobiele airco zonder slang kan in veel situaties de ideale uitkomst zijn voor het verkoelen van een ruimte. Ontdek de mogelijkheden, de voordelen én de beste keus voor een airco zonder afvoerslang.

Beste keuzes

Beste mobiele airco zonder slang
Beste aircooler

Trotec PAE 50

Specificaties:

4-in-1 Waterreservoir: 20 liter Vermogen: 145 W Geluidsniveau: 73 dB
Beste budget keuze
Beste goedkope aircooler

Maxxhome Coolstar

Specificaties:

Waterreservoir: 4 liter Vermogen: 80 W Geluidsniveau: 52 dB

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€39,99)

Het is zomer en de temperaturen stijgen. Het is dan niet altijd eenvoudig om je woon- of kantoorruimte koel te houden. Gelukkig bieden mobiele airco’s zonder slang een uitkomst. Deze airco’s zijn populair omdat ze makkelijk te verplaatsen zijn en geen ingewikkelde installatie vereisen. Maar wat is een mobiele airco zonder slang precies en waar moet je op letten bij het kopen van zo’n airco? Je ontdekt het hieronder.

Beste mobiele airco zonder slang van 2024

Wil je een betrouwbare mobiele airco zonder slang die de gewenste verkoeling oplevert, maar ook veelzijdig is in haar functies. Dan moet je kiezen voor de beste airco zonder slang van dit moment:

Beste mobiele airco zonder slang
Trotec PAE 50

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€209,95)
amazon.nl (€209,95)
Laatst bijgewerkt: 21/06/2024 - 03:05

De Trotec PAE50 is een 3-in-1 airco zonder slang die naast verkoelen ook bevochtigt en reinigt. Het maximale geluidsniveau van de mobiele airco is maar 73 dB. Dat betekent dat dit apparaat erg stil is. Het vermogen van de aircooler komt neer op 145 Watt. Voor ruimtes kleiner dan 30 vierkante meter is deze aircooler van Trotec uitermate geschikt.

Wat is een mobiele airco zonder afvoerslang?

Een mobiele airco is een apparaat dat warme lucht uit een ruimte haalt en koude lucht terug inblaast. Anders dan bij een traditionele airco, heeft een mobiele airco geen externe unit nodig. De warme lucht wordt in dit geval via een flexibele slang naar buiten geblazen. Dit houdt in dat een mobiele airco altijd een afvoermogelijkheid nodig heeft. Een mobiele airco zonder slang bestaat dus niet. Veelal wordt met de term ‘mobiele airco zonder slang’ dan ook een aircooler (of luchtkoeler) bedoeld.

Een aircooler ziet er bijna hetzelfde uit als een mobiele airco, maar de slang ontbreekt. Het apparaat verkoelt namelijk op een andere manier dan een mobiele airco, waardoor deze zonder afvoerslang kan opereren.

Hoe werkt een airco zonder afvoerslang

Een mobiele airco zonder slang, oftewel een aircooler, zuigt warme lucht in een ruimte op en zet deze om naar koele lucht door het langs een koelement te blazen. Er wordt in dit proces geen warmte uit de lucht getrokken, waardoor het afvoeren ook niet nodig is. Dankzij innovatieve technieken lukt het desondanks toch de temperatuur in een ruimte te verlagen. En dat maakt zo’n “mobiele airco zonder slang” in bepaalde situaties toch een prettig apparaat.

Wanneer is een mobiele airco zonder slang de beste keuze?

Een airco zonder afvoerslang is de beste keuze als je op zoek bent naar een apparaat dat eenvoudig te verplaatsen is en geen ingewikkelde installatie vereist. Dit type airco is ideaal voor mensen die geen permanente installatie willen, bijvoorbeeld omdat ze in een huurhuis wonen of omdat ze het apparaat willen verplaatsen tussen verschillende kamers. Bovendien is een mobiele airco zonder slang ook makkelijk op te bergen als hij niet in gebruik is.

De voor- en nadelen van een airco zonder slang

Het grootste voordeel van een mobiele airco zonder afvoerslang is dat hij eenvoudig te verplaatsen is en geen permanente installatie vereist. Daarnaast is dit type airco ook makkelijk op te bergen en zijn de kosten over het algemeen lager dan bij een traditionele airco. Een nadeel van een airco zonder afvoerslang is dat de warme lucht niet uit een ruimte wordt onttrokken, waardoor je de kamertemperatuur slechts met enkele graden omlaag kunt brengen. Dit maakt dat de prestaties van een slangloos apparaat vaak minder goed zijn dan bij een normale mobiele airco.

Hoe vind je de beste mobiele airco zonder slang?

Als je op zoek bent naar de beste mobiele airco zonder slang, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de koelcapaciteit van het apparaat. Dit wordt uitgedrukt in Watt en geeft aan tot hoeveel vierkante meter het apparaat een ruimte kan verkoelen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het geluidsniveau van de luchtkoeler, zeker als je het apparaat wilt gebruiken in de slaapkamer. Ook de energie-efficiëntieklasse is belangrijk, omdat dit aangeeft hoeveel energie het apparaat verbruikt. Tot slot is het verstandig om te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding en de reviews van andere gebruikers. Op basis van deze factoren kun je bepalen welke mobiele airco zonder afvoerslang het beste bij jouw situatie past.

Veelgestelde vragen over airco’s zonder slang

Een mobiele airco werkt met koelvloeistof om de lucht te verkoelen. De koelvloeistof trekt de warmte uit de lucht en deze warme lucht moet vervolgens afgevoerd worden naar buiten. Bij een aircooler is dit niet het geval. Een aircooler blaast namelijk de lucht uit een ruimte langs koud water of een koelelement om een koele luchtstroom te creëren. Er blijft dus geen warme substantie achter dat afgevoerd moet worden.

Helaas niet. Een aircooler is jammer genoeg minder effectief dan een mobiele airco. Met een mobiele airco verkoel je een ruimte tot een gewenste temperatuur, terwijl je met een aircooler een kamer met maximaal 3 graden kan verkoelen.

Klaar om te kopen?

Twijfel je nog of je voor een airco zonder slang of een normale mobiele airco moet kiezen? Denk dan goed na of er in de ruimte(s) waar je het apparaat wilt plaatsen een geschikte afvoermogelijkheid is. Is er geen mogelijkheid om een slang via een raam of deur naar buiten te plaatsen? Kies dan voor een mobiele airco zonder afvoerslang. Heb je deze mogelijkheid wel? Dan raden we een normale mobiele airco aan. Met de beste mobiele airco’s kun je ruimtes verkoelen, of zelfs duurzaam verwarmen, tot een vooraf ingestelde temperatuur.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€209,95)
amazon.nl (€209,95)
Laatst bijgewerkt: 21/06/2024 - 03:05
Foto van auteur

Geschreven door

Devin Poorterman

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.