Beste airco voor campers en caravans | 2022 best getest

Op vakantie met een camper of caravan is anno 2022 ontzettend populair. Het fijne aan deze kampeervoertuigen is dat je enorm vrij bent in waar je naartoe trekt. En die vrijheid wil je behouden. Zo wil je ook in enorm warme landen vrij kunnen rondtrekken, zonder dat je camper of caravan wordt omgetoverd tot een broeikas. Gelukkig kun je dit eenvoudig voorkomen met een airco voor campers en caravans. Om een miskoop te voorkomen zijn we op zoek gegaan naar de beste camper en caravan airco’s van dit moment. Ontdek de eindresultaten binnenkort!

Beste caravan en camper airco’s van 2022

Momenteel zijn wij diverse airco’s voor caravans en campers aan het testen. Zodra de resultaten bekend zijn, zetten wij de beste airco’s voor caravans en campers in een top 5 voor je op een rij.

Hoe wij jaarlijks de beste caravan en camper airco’s vinden

Voor camperaars en kampeerders zijn een aantal zaken erg belangrijk. Wij kijken daarom naar de meest belangrijke punten als we de top 5 beste camper airco’s samenstellen.

Vermogen

Uiteraard is het vermogen van de airco van belang. Je hebt immers niets aan een airco die niet over het vermogen beschikt om een (grote) caravan of camper te koelen en/of verwarmen.

Geluid

Niet veel minder belangrijk is het geluidsniveau van de airconditioning. Als je op vakantie gaat met je camper of caravan wil je genieten van rust. Dat betekent dat je dus geen lawaai van een airco om je heen wil horen.

Merk

Als het om caravans en campers gaat is het merk veelzeggend. Bij deze kampeervoertuigen zijn namelijk hele specifieke eigenschappen belangrijk. Zoals bijvoorbeeld gewicht. Een merk dat hoog aangeschreven staat onder kampeerders krijgt dan ook de voorkeur.

Prijs

Een caravan of camper is al duur genoeg en dus weegt ook de aankoopprijs van de airco’s mee in het eindoordeel van onze beste caravan airco test.

Caravan airco vs camper airco: zijn er verschillen?

De meeste airco’s voor caravans zijn ook geschikt voor campers en visa versa. Als je op zoek gaat naar de beste camper airco laat je dan goed informeren bij een erkende kampeerwinkel om erachter te komen of de airco voor jouw caravan of camper geschikt is.

Veelgestelde vragen over caravan en camper airco’s

Klaar om een airco voor jouw camper of caravan te kopen?

We hopen dat onze test je helpt de beste caravan airco te vinden en dat je optimaal kunt genieten van jouw verdiende vakantie. Ook als dit in een warm land is. Veel kampeerplezier!