Ontdek op welke temperatuur je airco instellen het beste is

Een airconditioning is ideaal om de juiste temperatuur in je woning te krijgen. Het apparaat kan namelijk niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Daarbij ontvochtigt het de lucht, waardoor het gevoel van klamheid minder wordt. Maar om echt te profiteren van de klimaatregeling in je huis, is het belangrijk om te weten op welke temperatuur de airco het beste voor jou functioneert. Dus lees snel verder en ontdek op welke temperatuur je airco instellen voor jou de optimale optie is.

De beste temperatuur van de airco in je slaapkamer: zo slaap je lekker

Laten we beginnen bij de ruimte waar je het meeste last heb van een verkeerde temperatuur. Dat is de slaapkamer. Want als je niet lekker slaapt door de warmte of de kou dan heeft dat een negatief effect op je humeur, productiviteit en gezondheid. Wanneer het te warm of te koud is, dan is het namelijk lastiger om in slaap te vallen. Daardoor blijf je wakker liggen als je naar bed gaat. Of je kunt ‘s nachts de slaap niet meer vatten nadat je naar het toilet bent geweest. 

Op hoeveel graden moet de airco in je slaapkamer staan?

De temperatuur van je airco in de slaapkamer kan het beste op 16 tot 20 graden staan. De meeste mensen voelen zich hierbij het lekkerste tijdens hun nachtrust. Maar dat hoeft niet per se ook voor jou te gelden. Op hoeveel graden de airco in jouw slaapkamer moet staan, kan daarom wat afwijken. Maar 16 tot 20 graden is een mooie basis om te beginnen.

Welke temperatuur van je airco is aangenaam: houd hier rekening mee

De temperatuur waarop je airco staat ingesteld, is niet exact hetzelfde als de gevoelstemperatuur. Doordat de lucht droger wordt, kan het bijvoorbeeld een paar graden koeler aanvoelen dan het apparaat aangeeft. Zo weet je hoe je de temperatuur van je airco in je slaapkamer moet instellen. Gelukkig hebben de beste mobiele airco’s een afstandsbediening zodat je makkelijk het aantal graden kunt bijstellen. Dit is zeker handig als je op zoek bent naar de beste temperatuur voor je airco in de slaapkamer. Want dan hoef je daarvoor je bed niet uit!

Tip: temperatuur van je airco instellen met je smartphone

Wist je dat er ook (mobiele) airco’s zijn die je kunt bedienen met je smartphone? De beste smart airco’s stel je eenvoudig in vanaf je telefoon en maken het zelfs mogelijk automatisering (onder andere o.b.v. timers) toe te passen.

temperatuur airco instellen
Foto van auteur

Geschreven door

Devin Poorterman

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.