Beste mobiele airco voor slaapkamers

Mobiele airco slaapkamer test

De slaapkamer is een plek waar je kunt ontspannen en uitrusten na een dag hard werken. Toch is het ‘s zomers lastig om hier goed te kunnen slapen. In de warme omgeving is het moeilijk in slaap komen terwijl je dit juist zo hard nodig hebt. De oplossing om een fijne temperatuur te creëren om in te slapen is een mobiele airco. Ontdek de beste mobiele airco's voor slaapkamers hieronder!

De eindresultaten:

Beste voor slaapkamers

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€455,00)
blokker.nl (€629,00)
mediamarkt.nl (€679,00)
Laatst bijgewerkt: 08/02/2023 - 03:48
Beste budget airco

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€199,95)
Laatst bijgewerkt: 08/02/2023 - 03:48

Beste mobiele airco voor in de slaapkamer

Hieronder wordt uitgelegd waar een mobiele airco aan moet voldoen, waarom dit zo belangrijk is, de voor-en nadelen van mobiele airco’s en worden veelgestelde vragen over mobiele airco’s beantwoord.

Waar moet een airco voor de slaapkamer aan voldoen?

Voordat je een airco kiest is het belangrijk om te weten dat er twee soorten zijn:

 • De aan het raam gemonteerde soort die vastzit (genoemd raamunit).
 • De mobiele airco die verplaatsbaar is. 

Mobiele airco’s zijn kleiner dan de raamunits en kunnen van kamer naar kamer worden verplaatst. Ze zijn voorzien van wielen waardoor ze gemakkelijk te manoeuvreren zijn. In dit artikel gaan we het hebben over de mobiele airco.

Bij het selecteren van de juiste mobiele airco is het belangrijk dat de airco niet teveel lawaai maakt. Een luide airco is niet alleen vervelend, maar het kan ook je slaap verstoren door andere geluiden in de kamer te overstemmen. Hierdoor wordt je ‘s nachts wakker gehouden en hier schiet je dus niet veel mee op. De meeste mobiele airco’s zijn energiezuiniger dan de airco’s die op de muur worden geïnstalleerd. Hierdoor zijn de mobiele airco’s meestal minder luidruchtig. Dit betekent niet meteen dat ze allemaal super stil zijn: sommige modellen produceren nog steeds een zware brom, zelfs bij lage snelheidsinstellingen zoals de slaapstand of de droogstand.

Naast het geluid is het ook belangrijk om te letten op het vermogen. Als je een airco koopt met weinig vermogen en je hebt een grote slaapkamer zal het nooit alles kunnen verkoelen. Wanneer je een kleine slaapkamer hebt zal dit een minder belangrijk item zijn. 

Het geluidsniveau van een mobiele airco voor slaapkamers

Het geluidsniveau van een mobiele airconditioner voor slaapkamers mag niet hoger zijn dan 65 decibel. Dit is lager dan het gemiddelde achtergrondgeluid in de meeste kamers, zodat het je slaap niet verstoort. Het werkelijke niveau hangt af van het model van de airco, de grootte van je slaapkamer, en de plek waar je de airco plaatst. 

Daarbovenop komt nog een andere factor: de temperatuur beïnvloedt ook het geluidsniveau. Omdat warmte drukveranderingen veroorzaakt gaan dingen sneller uitzetten en krimpen dan normaal (inclusief luchtmoleculen). Daardoor leveren hogere temperaturen hogere decibelwaarden op dan koelere temperaturen. Dit betekent dat de airco bij een hoge temperatuur meer geluid produceert dan bij een lagere temperatuur. 

Beste stille mobiele airco

DeLonghi PAC EL92

beste stille mobiele airco
Score: 9,2/10
Energielabel: A
Vermogen: 10.000 BTU
Geluidsniveau: 62 dB

De PAC EL92 van DeLonghi is de mobiele airco die uitermate geschikt is voor gebruik in de slaapkamer. Het maximale geluidsniveau van de airco is 62 dB en dat is voor een mobiele airco enorm stil te noemen. Het stille geluidsniveau wil niet zeggen dat de verplaatsbare airco weinig kracht heeft. Het koelvermogen is namelijk 10.000 BTU. Is je slaapkamer niet groter dan 36 vierkante meter? Dan is de DeLonghi PAC EL92 ideaal om ook tijdens het slapen te gebruiken.

Wanneer komt een airco in de slaapkamer van pas?

Een airco in de slaapkamer kan altijd handig zijn. Hieronder worden enkele situaties geschetst waarin de airco in de slaapkamer goed van pas komt: 

 • Wanneer het buiten erg warm is en je moeite hebt met slapen kan het helpen om in een koele kamer te slapen.
 • Wanneer je een grote slaapkamer hebt. Een grotere ruimte wordt snel warmer dan een kleinere, dus het hebben van een mobiele airco kan handig zijn.
 • Een airco zorgt voor luchtcirculatie en verse lucht. Dit is gezond en hierdoor kan je slaapkwaliteit verbeteren.
 • Wanneer je waardevolle spullen in je slaapkamer hebt liggen wil je ook niet dat het te warm wordt in die kamer. Hier kan je de airco ook voor gebruiken. 

Voordelen van een mobiele airco in de slaapkamer

Hieronder worden de voordelen van de mobiele airco in de slaapkamer puntsgewijs opgesomd. Dit geeft een goed beeld wat de mobiele airco allemaal kan doen en hoe het je kan helpen tijdens de warme dagen.

 • Mobiele airconditioners zijn klein en veelzijdig waardoor ze gemakkelijk van kamer naar kamer kunnen worden verplaatst. 
 • Ze zijn er in verschillende maten en stijlen, zodat je er een kunt vinden die perfect aan je behoeften voldoet.
 • Mobiele airconditioners werken goed in elke kamer, ook in de slaapkamer. Ze zijn ideaal om een kleine ruimte snel en efficiënt af te koelen zonder veel ruimte in te nemen. Dit helpt om je slaapkwaliteit te verbeteren
 • Airco’s filteren de lucht en zorgen voor frisse lucht en circulatie. Dit verbetert je gezondheid en slaapkwaliteit. 
 • Mobiele airco’s hoeven niet geïnstalleerd te worden zoals raam- of wandmodellen. Dit betekent dat je geen dure professional hoeft in te huren om de mobiele airco goed te laten werken.

Nadelen van een mobiele airco in de slaapkamer

Een product kan nooit alleen maar voordelen hebben. Aan elke airco zit ook een klein nadeel. Het is aan jou de keuze in hoeverre je dit een nadeel vindt en of de voordelen tegen de nadelen opwegen. Hieronder worden de nadelen opgesomd:

 • De goedkopere mobiele airco’s kunnen lawaaierig zijn tijdens het gebruik. Hierdoor kan het voor hele lichte slapers geen goede match zijn
 • Mobiele airco’s kunnen niet een heel huis tegelijk koelen. Hiervoor zijn ze niet sterk genoeg. Ze worden specifiek ingezet voor één kamer. Als je meerdere slaapkamers in huis hebt zal je dus ook meerdere mobiele airco’s voor iedereen moeten kopen. 
 • Als je de airco dag en nacht aan laat staan kost dit veel energie. De energieprijzen zijn sterk gestegen dus dit kan je veel geld kosten.

Veelgestelde vragen over slaapkamer airco’s

Extra tips voor een goede nachtrust op warme dagen

Met een mobiele airco voor in de slaapkamer zet je al een grote stap richting een goede nachtrust in de zomermaanden. Er zijn nog een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je goed kunt slapen. We geven een aantal tips:

 • Houd je slaapkamer ook als je mobiele airco uitstaat koel door te verduisteren. Probeer de temperatuur in je slaapkamer zo laag mogelijk te houden met behulp van verduisterende raamdecoratie.
 • Beperk voor het slapengaan je blootstelling aan blauw licht (TV, mobiel, etc.). Blauw licht kan namelijk de productie van het slaaphormoon melatonine verminderen, waardoor je minder slaperig wordt. Probeer daarom een half uur voor het slapen gaan geen schermen meer te gebruiken of gebruik een modus of app die het blauwe licht van je scherm filtert.
 • Zorg voor een comfortabele slaapomgeving, waarin je niet teveel hoeft te draaien. Als je veel beweegt zorgt het er namelijk voor dat je het warm krijgt. En dat is juist wat je op hete dagen wilt voorkomen. Zorg daarom dat je bed zo comfortabel mogelijk is. Ook je deken en kussen.
 • Probeer je aan een vast slaappatroon te houden. Als je elke avond op hetzelfde tijdstip gaat slapen en ’s ochtends op hetzelfde moment wakker wordt, creëer je een vast ritme waardoor je makkelijker in slaap valt.
 • Vermijd actieve bezigheden voor het slapen. Probeer vlak voor het slapen niet te sporten, te werken of andere activiteiten te doen. Maar doe iets ontspannends, zoals het lezen van een boek of luisteren naar rustgevende muziek.

Met een airco in de slaapkamer en het volgen van bovenstaande tips ben je optimaal voorbereidt op een hete nacht. Ondanks de hitte zul je merken dat je toch goed kunt slapen.

Beste slaapkamer airco conclusie

Wanneer je last hebt van hitte in de slaapkamer is een mobiele airco een goede oplossing. Een airco is niet slecht voor je en zal ervoor zorgen dat je slaapkwaliteit verbetert. Een mobiele airco koop je al vanaf €200,-. Probeer wel de beste mobiele airco voor slaapkamers te kiezen, zodat je niet tot nauwelijks last hebt van geluid en je gewoon ongestoord in slaap komt. Zoek je een airco die geschikt is voor meerdere ruimtes? Bekijk dan de beste mobiele airco’s van dit moment!

Beste voor slaapkamers

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€455,00)
blokker.nl (€629,00)
mediamarkt.nl (€679,00)
Laatst bijgewerkt: 08/02/2023 - 03:48