Beste mobiele airco voor slaapkamers

onze keuzes voor een stille airco

De slaapkamer is een plek waar je kunt ontspannen en uitrusten na een dag hard werken. Toch is het ‘s zomers lastig om hier goed te kunnen slapen. In de warme omgeving is het moeilijk in slaap komen terwijl je dit juist zo hard nodig hebt. De oplossing om een fijne temperatuur te creëren om in te slapen is een mobiele airco. Ontdek de beste mobiele airco's voor slaapkamers hieronder!

Beste keuzes

fundamentals/javascript/best-practices Created with Sketch. Beste slaapkamer airco

De’Longhi Pinguino PAC EL92 Silent

Specificaties:

Energielabel: A+ Vermogen: 10.000 BTU Geluidsniveau: 62 dB
fundamentals/javascript/best-practices Created with Sketch. Beste budget slaapkamer airco

Inventum AC901

Specificaties:

Energielabel: A Vermogen: 9.000 BTU Geluidsniveau: 65 dB

Beste mobiele airco voor in de slaapkamer

fundamentals/javascript/best-practices Created with Sketch. Beste slaapkamer airco
Score: 10 Energielabel: A Vermogen: 10.000 BTU Geluidsniveau: 62 dB
DeLonghi PAC EL92
Beste voor slaapkamers

De PAC EL92 van De’Longhi is dankzij de extra stille modus de beste keuze voor in de slaapkamer. Het maximale geluidsniveau van de airco is 62 dB en dat is voor een mobiele airco enorm stil te noemen. Het stille geluidsniveau wil niet zeggen dat de verplaatsbare airco weinig kracht heeft. Het koelvermogen is namelijk 10.000 BTU. Dat houdt in dat het apparaat genoeg vermogen heeft om slaapkamers tot 33 m² te verkoelen. Daarmee is de airco van De’Longhi een goede keuze voor iedereen die het apparaat wil gebruiken voor of tijdens het slapen.

Waarom een mobiele airco in de slaapkamer?

Een mobiele airco is een goede optie voor mensen die geen centrale airconditioning hebben. Een mobiele airco kan gemakkelijk van de ene kamer naar de andere verplaatst worden en is dus ideaal voor mensen die in een appartement of huurwoning wonen. Maar waarom zou je specifiek een airco in de slaapkamer willen hebben? Nou, een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde levensstijl. En wanneer het te warm is in de slaapkamer, kan het moeilijk zijn om in slaap te vallen en om door te slapen. Een mobiele airco kan helpen om de temperatuur in de slaapkamer op een comfortabel niveau te houden, zodat je een goede nachtrust ervaart.

Hoe gebruik je een mobiele airco in de slaapkamer?

Het gebruik van een mobiele airco is niet moeilijk, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om de juiste maat airco te kiezen voor de grootte van je slaapkamer. Een te kleine airco zal de kamer niet goed koelen, terwijl een te grote airco onnodig veel energie zal verbruiken. Als je niet zeker weet welke maat airco je nodig hebt, vraag dan advies aan onze specialisten. Daarnaast moet je de airco op de juiste manier positioneren. Plaats de airco niet te dicht bij het bed, omdat de luchtstroom te sterk kan zijn en je wakker kan houden. Ook is het belangrijk dat je de airco op de juiste temperatuur instelt. De juiste temperatuur is echter voor iedereen anders. Dit is koel genoeg om comfortabel te zijn, maar niet zo koud dat je het te koud krijgt tijdens het slapen.

Beste mobiele airco voor de slaapkamer vinden

Er zijn veel verschillende mobiele airco’s op de markt, dus het kan moeilijk zijn om de beste te vinden voor jouw slaapkamer. Maar geen zorgen, wij helpen je op weg! Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de koelcapaciteit van de airco. Dit wordt gemeten in BTU (British Thermal Units) en geeft aan hoeveel warmte de airco per uur kan verwijderen. Over het algemeen geldt: hoe hoger de BTU, hoe groter de kamer die de airco kan koelen.

Geluidsniveau & efficiëntie

Daarnaast moet je letten op het geluidsniveau van de airco. Je wilt immers niet gestoord worden tijdens het slapen door een lawaaierig apparaat. Kijk daarom naar de decibelniveaus van de verschillende airco’s en kies er een die stil genoeg is voor jouw slaapkamer. Doorgaans zijn mobiele airco’s die minder geluid produceren dan 65 decibel passend in slaapkamers. De energie-efficiëntie van de airco is ook erg belangrijk. Een airco die veel energie verbruikt, kan je energierekening flink laten stijgen. Kijk daarom naar de energie-efficiëntieklasse van de airco en kies er één met een A-label.

Veelgestelde vragen over slaapkamer airco’s

Een airco in de slaapkamer kan altijd handig zijn. Hieronder worden enkele situaties geschetst waarin de airco in de slaapkamer goed van pas komt: 

  • Wanneer het buiten erg warm is en je moeite hebt met slapen kan het helpen om in een koele kamer te slapen.
  • Wanneer je een grote slaapkamer hebt. Een grotere ruimte wordt snel warmer dan een kleinere, dus het hebben van een mobiele airco kan handig zijn.
  • Een airco zorgt voor luchtcirculatie en verse lucht. Dit is gezond en hierdoor kan je slaapkwaliteit verbeteren.
  • Wanneer je waardevolle spullen in je slaapkamer hebt liggen wil je ook niet dat het te warm wordt in die kamer. Hier kan je de airco ook voor gebruiken. 

De airco zorgt ervoor dat er luchtcirculatie ontstaat en dat je frisse lucht inademt. Het is dus juist goed om met de airco te slapen. Het is wel verstandig om de koele lucht niet direct op je lichaam of hoofd te richten, omdat je anders met ernstige keelpijn wakker kan worden de volgende ochtend.

Met de airco aan slapen kan gezond zijn voor je. Het is wel belangrijk om de airco minimaal 1 keer per jaar te laten onderhouden of schoonmaken. Hiermee voorkom je dat schimmels en bacteriën zich ophopen in de filters. Zolang je dit doet is met de airco aan slapen niet slecht voor je.

Mobiele airco’s zijn te verkrijgen vanaf €200,-. Vaste airco’s daarentegen zijn geprijsd vanaf €1.500,- (inclusief montage). Het is verstandig om een airco te kopen in de wintermaanden. Dan liggen de prijzen lager dan in het voorjaar en de zomer tijdens het hoogseizoen.

Het is altijd belangrijk om de koude lucht niet direct op je lichaam te laten blazen. Zorg er daarom voor dat deze nooit op jou gericht is. Verder is het handig om de airco in een hoek te zetten, zodat het de gehele kamer kan verkoelen.

Extra tips voor een goede nachtrust op warme dagen

Met een mobiele airco voor in de slaapkamer zet je al een grote stap richting een goede nachtrust in de zomermaanden. Er zijn nog een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je goed kunt slapen. We geven een aantal tips:

  • Houd je slaapkamer ook als je mobiele airco uitstaat koel door te verduisteren. Probeer de temperatuur in je slaapkamer zo laag mogelijk te houden met behulp van verduisterende raamdecoratie.
  • Beperk voor het slapengaan je blootstelling aan blauw licht (TV, mobiel, etc.). Blauw licht kan namelijk de productie van het slaaphormoon melatonine verminderen, waardoor je minder slaperig wordt. Probeer daarom een half uur voor het slapen gaan geen schermen meer te gebruiken of gebruik een modus of app die het blauwe licht van je scherm filtert.
  • Zorg voor een comfortabele slaapomgeving, waarin je niet teveel hoeft te draaien. Als je veel beweegt zorgt het er namelijk voor dat je het warm krijgt. En dat is juist wat je op hete dagen wilt voorkomen. Zorg daarom dat je bed zo comfortabel mogelijk is. Ook je deken en kussen.
  • Probeer je aan een vast slaappatroon te houden. Als je elke avond op hetzelfde tijdstip gaat slapen en ‘s ochtends op hetzelfde moment wakker wordt, creëer je een vast ritme waardoor je makkelijker in slaap valt.
  • Vermijd actieve bezigheden voor het slapen. Probeer vlak voor het slapen niet te sporten, te werken of andere activiteiten te doen. Maar doe iets ontspannends, zoals het lezen van een boek of luisteren naar rustgevende muziek.

Met een airco in de slaapkamer en het volgen van bovenstaande tips ben je optimaal voorbereidt op een hete nacht. Ondanks de hitte zul je merken dat je toch goed kunt slapen.

Beste slaapkamer airco conclusie

Wanneer je last hebt van hitte in de slaapkamer is een mobiele airco een goede oplossing. Een airco is niet slecht voor je en zal ervoor zorgen dat je slaapkwaliteit verbetert. Een mobiele airco koop je al vanaf €200,-. Probeer wel de beste mobiele airco voor slaapkamers te kiezen, zodat je niet tot nauwelijks last hebt van geluid en je gewoon ongestoord in slaap komt. Zoek je een airco die geschikt is voor meerdere ruimtes? Bekijk dan de beste mobiele airco’s van dit moment!

Beste voor slaapkamers
Foto van auteur

Geschreven door

Devin

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.