Smart airco kopen? De beste slimme airco’s op een rij

Beste keuzes voor smart homes

Steeds meer mensen maken gebruik van smart home, omdat het erg veel voordelen biedt. Ook in de wereld van airconditioning zien we dit terug. Zo brengt ook een smart airco veel voordelen met zich mee. Ontdek welke voordelen dit zijn en welke slimme airco vandaag de dag de beste keus is!

Beste keuzes

Beste slimme airco

Duux North Smart 18K

Specificaties:

Energielabel: A Vermogen: 18.000 BTU Geluidsniveau: 53 dB
Beste slimme airco
Slimme airco

Duux North Smart 14K

Specificaties:

Energielabel: A Vermogen: 14.000 BTU Geluidsniveau: 58 dB

Beste smart airco’s van 2023

De slimme airco die het beste uit onze test is gekomen, is de Duux North Smart 18K BTU. Met 18000 BTU aan koelvermogen en maar 65 dB aan geluid ben je met deze smart airco verzekerd van erg veel comfort en plezier. Zo kom jij komende zomer elke dag thuis in een verkoelde woning. Je zet de slimme airco van Duux namelijk eenvoudig aan op afstand via je telefoon of stelt zelfs in dat deze automatisch begint met koelen op een bepaald tijdstip. In combinatie met je smart home maak je de slimme airco onderdeel van scènes of dagelijkse routines en kun je zelfs de airco automatisch aan laten gaan als het binnen warmer wordt dan een ingestelde temperatuur.

Wat is een slimme airco?

Een slimme airco is een airconditioning die je kunt verbinden en bedienen via je smartphone. Vaak vindt de koppeling plaats via je wifi verbinding en is het mogelijk de smart airco te integreren binnen je smart home. Dit brengt direct oneindig veel mogelijkheden met zich mee. Zo laat je de mobiele airco bijvoorbeeld samenwerken met andere slimme apparaten, zoals een thermostaat. Op deze manier kun je instellen dat je slimme airco automatisch begint met verkoelen op het moment dat jouw slimme thermostaat een temperatuur meet van 22 graden of warmer.

Smart airco

De voordelen van een smart airco

Een slimme airco onderdeel maken van je smart home brengt veel voordelen met zich mee. Zo kun je werken met tijdschema’s waarbij je mobiele airco automatisch aan en uit gaat op vooraf ingestelde tijdstippen. Ook kun je een smart airco laten samenwerken met andere slimme apparaten in huis. In combinatie met een slimme thermostaat kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je airco aangaat als de temperatuur in huis te hoog wordt. Zo ben je verzekerd dat je thuis altijd van een aangename temperatuur geniet. Bovendien beschikken slimme mobiele airco’s over alle voordelen die normale mobiele airco’s ook te bieden hebben. Zoals makkelijke verplaatsing dankzij wieltjes, de uitgebreide functies en de makkelijke installatie.

Veelgestelde vragen over smart airco’s

Een smart airco werkt zoals iedere andere airconditioning, maar is te bedienen op afstand via je smartphone. Via je smartphone is vervolgens ook automatisering mogelijk.

Een smart airco kopen

Lijkt zo’n slimme airco jou wel wat en ben je van plan er een aan te schaffen? Inspecteer dan goed de specificaties van het product en bekijk of het apparaat compatibel is met jouw smart home platform. Liever geen gedoe met een afvoerslang naar buiten? Zoek dan een mobiele airco zonder afvoerslang.

Foto van auteur

Geschreven door

Devin

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.