Beste aircooler | 2021 best getest

Home » Beste aircooler | 2021 best getest

Tijdens warme dagen is het fijn om een goede aircooler (ook wel luchtkoeler) in huis te hebben. We zijn voor jou op zoek gegaan naar de beste aircoolers van 2021, zodat jij de juiste aankoop doet en op hete zomerdagen van wat verkoeling kunt genieten. Ben je op zoek naar méér dan alleen wat verkoeling en wil je de temperatuur in een ruimte kunnen regelen? Dan kun je beter onze beste mobiele airco test bekijken. Wil je enkel je kamer verkoelen en niet teveel geld kwijt zijn? Lees dan verder en bekijk de beste luchtkoelers van dit jaar.

Table Of Contents

Beste aircooler van 2021

De aircooler die als best uit de test komt is:

Best getest

TROTEC PAE 50

Score: 10/10
Energieverbruik: zeer zuinig
Vermogen: 145 Watt
Geluidsniveau: 73 dB
Inhoud waterreservoir: 20 liter

De Trotec PAE 50 is de aircooler die dit jaar als beste beschouwd kan worden. De luchtkoeler van Trotec is erg efficiënt en beschikt over een ruimte waterreservoir. Met deze aircooler zorg je tijdens de heetste dagen moeiteloos voor een fijne koele bries in huis, waarmee je de temperatuur in een ruimte een aantal graden doet dalen. Trotec behoort tot de goede merken op het gebied van klimaatbeheersing en dat geeft vertrouwen. Meer informatie over deze luchtkoeler vind je in onderstaande top 5 beste aircoolers.

Top 5 beste aircoolers

1

TROTEC PAE 50

Score: 10/10
Energieverbruik: zeer zuinig
Vermogen: 145 Watt
Geluidsniveau: 73 dB
Inhoud waterreservoir: 20 liter
Score: 10/10
Energieverbruik: zeer zuinig
Vermogen: 145 Watt
Geluidsniveau: 73 dB
Inhoud waterreservoir: 20 liter

De Trotec PAE 50 is de beste luchtkoeler van dit moment. De aircooler is erg compleet en beschikt over meerdere functies als koelen, verfrissen, bevochtigen en reinigen van de lucht. Je kunt dus stellen dat deze luchtkoeler van Trotec een 4-in-1 aircooler is, die er ook nog eens flitsend uitziet.

De aircooler heeft een programmeerbare timer waarmee je het apparaat automatisch in- of uitschakelt. Dit is erg handig als je de luchtkoeler gebruikt voor het slapen gaan. Dat de PAE 50 ideaal is voor in je slaapkamer bewijst de fluisterstille nachtmodus.

Bij deze goede aircooler krijg je een afstandsbediening en een waterreservoir met erg veel inhoud, namelijk 20 liter. Hierdoor kun je de luchtkoeler het hele jaar door gebruiken als luchtbevochtiger en hoef je hem niet vaak bij te vullen. Verder wordt de Trotec PAE 50 geleverd inclusief vier koelelementen die je kunt toevoegen aan het water op extreem hete dagen.

Kortom, met de Trotec PAE 50 haal je een zeer complete aircooler in huis waar je het hele jaar door profijt van kunt hebben.

2

TROTEC PAE 51

Score: 9,9/10
Energieverbruik: zeer zuinig
Vermogen: 110 Watt
Geluidsniveau: 60 dB
Inhoud waterreservoir: 20 liter

Op de tweede plek in de top vijf beste aircoolers van 2021 staat de PAE 51 van Trotec. Deze luchtkoeler is qua functionaliteiten vergelijkbaar met de PAE 50, alleen beschikt het over minder vermogen. Het voordeel van minder vermogen is dat het geluidsniveau daardoor lager is, namelijk maar 60 dB. Dit is erg stil voor een aircooler.

De Trotec PAE 51 kent ook een natuurwind-modus, waarbij je een koele bries in de natuur nabootst. Voor ruimtes tot ongeveer 60 vierkante meter is de Trotec PAE 51 aircooler een prima keus om wat verkoeling te stichten.

3

Maxx Coolstar

Score: 9,4/10
Energieverbruik: zeer zuinig
Vermogen: 80 Watt
Geluidsniveau: 52 dB
Inhoud waterreservoir: 4,5 liter

Op de derde plek vinden we de Maxx Coolstar luchtkoeler. Een compacte, maar effectieve aircooler die ook nog eens erg goedkoop is. De luchtkoeler op wieltjes van MaxxHome heeft een vermogen van 80 Watt en is geschikt voor ruimtes tot 40 vierkante meter. Een prima keus als je een aircooler op je slaapkamer wilt gebruiken. Met een geluidsniveau van 52 dB is dit koelapparaat daar uitermate geschikt voor.

Het waterreservoir van de Maxx Coolstar is wel wat klein, maar als we kijken naar de aankoopprijs van de aircooler, was dat ook te verwachten. Als je het vervelend vindt om relatief vaak het waterreservoir te moeten bijvullen, moet je deze luchtkoeler aan je voorbij laten gaan. Wil je gewoon een effectieve koeler voor weinig geld, dan is deze aircooler perfect voor jou.

4

Novohogar Q7 Pure

Score: 9,3/10
Energieverbruik: zeer zuinig
Vermogen: 80 Watt
Geluidsniveau: 65 dB
Inhoud waterreservoir: 4 liter

De volgende in de lijst met beste aircoolers is de Novohogar Q7 Pure. De luchtkoeler van Novohogar heeft net als de Maxx Coolstar een vermogen van 80 Watt. Het geluidsniveau is wel wat hoger, namelijk 65 decibel. Verder kan er maximaal 4 liter water in het reservoir en kent de aircooler 3 snelheden waarin het de lucht in een ruimte verkoelt, bevochtigd en reinigt.

5

Honeywell TC10PM

Score: 9,2/10
Energieverbruik: zeer zuinig
Vermogen: 40 Watt
Geluidsniveau: 65 dB
Inhoud waterreservoir: 10 liter

De laatste beste aircooler is de TC10PM van het merk Honeywell. Een aircooler met niet zo heel veel vermogen en alleen geschikt voor kleine ruimtes tot 20 vierkante meter, maar toch het benoemen waard. Ondanks het compacte formaat beschikt deze luchtkoeler namelijk over een waterreservoir met een inhoud van 10 liter. Je hoeft de Honeywell TC10PM dus minder vaak bij te vullen dan de twee aircoolers hierboven.

Beste luchtkoeler voor in de slaapkamer

Ben je van plan de aircooler in de slaapkamer te gebruiken? Dan hecht je, naast de effectiviteit van het apparaat, ook veel waarde aan het geluidsniveau. Een aircooler die erg geschikt is voor in de slaapkamer en over een stille nachtmodus beschikt is:

Beste geluidsniveau

TROTEC PAE 50

Score: 10/10
Energieverbruik: zeer zuinig
Vermogen: 145 Watt
Unieke functie: stille nachtmodus
Waterreservoir: 20 liter

De TROTEC PAE 50 aircooler is uitstekend geschikt om in je slaapkamer te zetten door zijn fluisterstille nachtmodus.

Beste goedkope aircooler (< €100,-)

Van plan om een aircooler te kopen, maar niet zo’n groot budget? Dan is de aankoopprijs van een aircooler erg belangrijk. Voor een goede luchtkoeler onder de €100 euro raden wij de Maxx Coolstar aan:

Beste goedkoop

Maxx Coolstar

Score: 9,4/10
Energieverbruik: zeer zuinig
Vermogen: 80 Watt
Geluidsniveau: 52 dB
Waterreservoir: 4,5 L

Voor minder dan €100,- haal je met de Maxx Coolstar toch een erg effectieve luchtkoeler in huis. Let er wel goed op of de ruimte waarin je gebruik wilt maken van de aircooler niet te groot is.

Totstandkoming top 5 beste aircoolers

Om de beste aircooler van 2021 te vinden zijn er erg veel luchtkoelers vergeleken. Wat we hierbij in beschouwing hebben genomen leggen we hieronder uit.

Energieverbruik

Als je een aircooler gaat gebruiken wil je natuurlijk niet verdrinken in de energiekosten. Daarom hebben we erg goed gekeken naar het energieverbruik van de beste luchtkoelers.

Vermogen

Er bestaan erg veel aircoolers waarvan het vermogen gewoon te laag is om een ruimte echt te verkoelen. Om deze reden hebben we aandachtig gelet op het vermogen van de koelapparaten om de beste aircooler te vinden.

Geluidsniveau

Luchtkoelers worden vaan gebruikt in de slaapkamer. Om gebruik te kunnen maken van een aircooler als je gaat slapen is het geluidsniveau belangrijk. Van de beste luchtkoeler moet je kunnen verwachten dat het weinig geluid maakt.

Merk

Ook hebben we met een schuinoog naar de fabrikant van de aircoolers gekeken. Merken die bekend staan om kwalitatieve apparaten in de airconditioning branche leveren doorgaans ook erg goede aircoolers.

Aanschafprijs

Mensen kiezen meestal een aircooler boven een mobiele airco, omdat dit goedkoper is. Het is dan wel belangrijk dat zo’n aaircooler ook daadwerkelijk geen hoog prijskaartje heeft. Daarom hebben we ook goed gekeken naar de prijs van de luchtkoelers.

Inhoud waterreservoir

Een aircooler bevat een waterreservoir die ervoor zorgt dat de lucht die de kamer in wordt geblazen koud is. Als de inhoud van dit reservoir erg klein is kan dat erg vervelend zijn. Bovendien moeten er ook koelelementen in passen.

Een aircooler tijdens een hittegolf

In Nederland komen er steeds vaker hittegolven voorbij. Hittegolven zijn periodes met exorbitant hoge temperaturen. Als zo’n hittegolf zich voordoet, verlang je naar verkoeling. Een goede luchtkoeler biedt dan helaas geen uitkomst. Zelfs de beste aircoolers beschikken namelijk over te weinig koelvermogen om tijdens een zware hittegolf een aangename temperatuur in huis te creëren. Als je op zoek bent naar een koelsysteem die ook tijdens een hittegolf effect heeft moet je toch echt kiezen voor een goede mobiele airco. Je bent dan wel iets meer geld kwijt, maar dan wordt je tijdens een warme hittegolf tenminste niet teleurgesteld.