Beste mobiele airco

2022 mobiele airco test

Dat een mobiele airco ontzettend fijn is om te bezitten hoeven we je niet meer te vertellen. Van plan om er een aan te schaffen? Dan raden we het aan om de beste mobiele airco van dit moment te kopen. Innovatie en ontwikkeling staat bij aircofabrikanten namelijk hoog in het vaandel en dat betekent dat verouderde mobiele airco's fors kunnen achterlopen op nieuwere modellen. Om je op weg te helpen de juiste mobiele airco te vinden, hebben we de beste mobiele airco's van 2022 opgezocht, getest én op een rij gezet.

De eindresultaten:

Best getest

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€545,00)
Laatst bijgewerkt: 04/12/2022 - 03:40
Beste voor slaapkamers

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€455,00)
mediamarkt.nl (€492,99)
blokker.nl (€629,00)
Laatst bijgewerkt: 04/12/2022 - 03:40
Beste budget airco

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€199,95)
Laatst bijgewerkt: 04/12/2022 - 03:40

Beste mobiele airco van 2022

Dé beste keus van dit moment voor een mobiele airco is:

Best getest

Carrier 51QPD012N7S

Carrier 51qpd012n7s beste mobiele airco
Score: 10/10
Energielabel: A
Vermogen: 10.500 BTU
Geluidsniveau: 63 dB

De Carrier 51QPD012N7S komt voor dit jaar als beste uit de test. De mobiele airco van Carrier beschikt over de beste specificaties en biedt talloze opties om de temperatuur in een ruimte probleemloos te reguleren. De verrijdbare airco stelt je in staat zelfs op de heetste dagen van het jaar van een aangename koele temperatuur te genieten. Carrier staat bekend om zijn airconditioningsystemen van top kwaliteit en is daarom ook terug te vinden in onze lijst met beste airco merken. Meer informatie over dit best geteste model vind je in de top 5 hieronder.

De mobiele airco top 5 best getest

1

Carrier 51QPD012N7S

Carrier 51qpd012n7s beste mobiele airco
Score: 10/10
Energielabel: A
Vermogen: 12.000 BTU
Geluidsniveau: 64 dB

De beste mobiele airco momenteel te verkrijgen is de Carrier 51QPD012N7S. De mobiele airco kent een ontzettend goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor een gemiddelde prijs van +- €620,- haal je namelijk een erg complete mobiele airco in huis met enorm veel functies. Zo beschikt de 51QPD012N7S mobiele airco over een verkoelingsfunctie, luchtreinigingsfunctie, ontvochtigingsfunctie én verwarmingsfunctie. Dat betekent dat deze mobiele airco het hele jaar door van meerwaarde kan zijn.

De Carrier 51QPDO12N7S beschikt over een koelvermogen van 12.000 BTU. Het verkoeld hiermee ruimtes met hoge warmtelast tot 27 m2 en ruimtes met lage warmtelasten tot 44 m2.

Het energieverbruik van de verkoelingsfunctie is laag en is gelabeld met A. De verwarmingsfunctie heeft zelfs het energielabel A+. Het geluidsniveau van de mobiele airco is 64 dB. Er zijn mobiele airco’s die een lager geluidsniveau produceren, maar 64 decibel is ook behoorlijk stil. Je kunt deze airco dan ook prima in je slaapkamer gebruiken.

De afvoerslang van de Carrier mobiele airconditioning is 150 centimeter lang. Daarnaast wordt de verrijdbare airco geleverd inclusief handige afstandsbediening, waarmee je eenvoudig op afstand de gewenste temperatuur instelt.

2

Delonghi PAC EM93 Silent

De'Longhi beste mobiele airco
Score: 9,6/10
Energielabel: A
Vermogen: 10.800 BTU
Geluidsniveau: 63 dB

De PAC-EM93 Silent mobiele airco van Delonghi is van enorm goede kwaliteit. De fabrikant staat hier ook om bekend om het gebied van airconditioning. Als je deze mobiele airco koopt krijg je een fabrieksgarantie van 5 jaar.

Het koelvermogen van de PAC-EM93 Silent is 10.800 BTU. Dit vermogen maakt het mogelijk ruimtes tot 23 vierkante meter met extreme warmtelast te verkoelen tot een aangename temperatuur. Wil je een ruimte verkoelen met lage warmtelast? Dan is deze mobiele airco geschikt voor kamers tot 38 vierkante meter.

Het energielabel van de airco is A en is daarmee erg zuinig. Het maximale geluidsniveau is 63 dB. Voor een mobiele airco is 63 decibel erg stil te noemen. Dat betekent dat je met deze best geteste mobiele airco moeiteloos in slaap komt als je er gebruik van maakt in je slaapkamer.

De mobiele airco beschikt over een timer en een ontvochtigingsfunctie. De lengte van de afvoerslang is 120 centimeter en je krijgt er daarnaast een afstandsbediening bij. Een luchtreiningingsfunctie en verwarmingsfunctie heeft de airco helaas niet.

3

Delonghi PAC-CN93

delonghi pac-cn93 airco
Score: 9,4/10
Energielabel: A
Vermogen: 10.500 BTU
Geluidsniveau: 64 dB

Op plek drie in de lijst van beste mobiele airco’s staat de PAC-CN93 van Delonghi. Deze verrijdbare airconditioning is met zijn 10.500 BTU aan koelvermogen enorm efficiënt. Erg warme ruimtes koelt het eenvoudig tot 24 vierkante meter. Voor ruimtes met minder warmtelast is de PAC-CN93 geschikt tot ongeveer 38 vierkante meter.

Met het energielabel A is de mobiele airco van Delonghi erg zuinig te noemen. Het geluidsniveau is 64 dB en de meegeleverde afstandsbediening geeft je de mogelijkheid de temperatuur eenvoudig in te stellen. Verder beschikt de PAC-CN93 ook over een ontvochtingingsfunctie en ventilatiefunctie met drie verschillende snelheden. De afvoerslang is 120 centimeter lang.

4

Aspen Xtra

beste mobiele airco Aspen Xtra
Score: 9,4/10
Energielabel: A
Vermogen: 12.000 BTU
Geluidsniveau: 64 dB

De Aspen Xtra is op de vierde plek geëindigd. De Aspen Xtra beschikt over een koelvermogen van maar liefst 12.000 BTU en is daarmee uiterst krachtig. Dat betekent dat je met deze mobiele airco ruimtes tot wel 44 vierkante meter verkoeld tot een aangename temperatuur.

Ook deze airconditioning heeft A als energielabel en is dus spaarzaam qua verbruik. Het maximale geluidsniveau van 64 dB maakt dat het apparaat ondanks zijn kracht, toch behoorlijk stil is. De Aspen Xtra komt met afstandsbediening, ontvochtings- en ventilatiefunctie. De slang om de warme lucht af te voeren is maar liefst 180 centimeter lang. Als je grote ruimtes wilt koelen zit je met de Aspen Xtra goed!

5

AEG AXP26U338CW

AEG AXP26U338CW verplaatsbare airco
Score: 9,2/10
Energielabel: A
Vermogen: 9.000 BTU
Geluidsniveau: 64 dB

De laatste in de top 5 best geteste mobiele airco’s is de AEG AXP26U338CW. De verplaatsbare airco van AEG heeft 9.000 BTU aan koelvermogen en produceert een maximaal geluid van 64 decibel. A is het energielabel van het apparaat en is daarmee voordelig voor je energierekening.

De mobiele airco van AEG heeft een moderne look en beschikt over de functies verkoelen en ontvochtigen. De airco is geschikt voor ruimtes tot 33 vierkante meter en komt met afstandsbediening.

Beste mobiele airco voor in de slaapkamer

Wil je de mobiele airco enkel in je slaapkamer gebruiken? Dan is naast de kwaliteit van het apparaat, voornamelijk ook het geluidsniveau belangrijk. De beste stille mobiele airco is:

Beste geluidsniveau

DeLonghi PAC EL92

beste stille mobiele airco
Score: 9,2/10
Energielabel: A
Vermogen: 10.000 BTU
Geluidsniveau: 62 dB

De PAC EL92 van DeLonghi is de mobiele airco die uitermate geschikt is voor gebruik in de slaapkamer. Het maximale geluidsniveau van de airco is 62 dB en dat is voor een mobiele airco enorm stil te noemen. Het stille geluidsniveau wil niet zeggen dat de verplaatsbare airco weinig kracht heeft. Het koelvermogen is namelijk 10.000 BTU. Is je slaapkamer niet groter dan 36 vierkante meter? Dan is de DeLonghi PAC EL92 ideaal om ook tijdens het slapen te gebruiken.

Beste goedkope mobiele airco (< €300,-)

Wil je graag gebruik kunnen maken van een mobiele airco, maar niet teveel geld kwijt zijn? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar de beste mobiele airco met een goedkoop prijskaartje. Deze hebben wij voor je opgezocht. De beste mobiele airco onder de €300,- is:

Beste goedkoop

TROTEC PAC 2100 X

trotec pac mobiele airco beste koop
Score: 8,6/10
Energielabel: A
Vermogen: 7.000 BTU
Geluidsniveau: 63 dB

Onder de €300,- is de TROTEC PAC 2100 X de beste keus voor een mobiele airco. Voor een gemiddelde prijs van €239,95 haal je een verplaatsbare airco in huis met een koelvermogen van 7.000 BTU, een maximaal geluidsniveau van 63 dB, het energielabel A en een afstandsbediening. Het creëren van koude lucht is voor de Trotec Pac 2100 X geen probleem.

Hoe is de top 5 beste mobiele airco’s van 2022 tot stand gekomen?

Er zijn enorm veel mobiele airco’s vergeleken om uiteindelijk tot de top 5 beste mobiele airco’s te komen. Hieronder lichten we toe naar welke aspecten we hebben gekeken en waarom we vooral op deze onderdelen hebben gelet.

Koelvermogen

Het koelvermogen van een mobiele airco wordt aangeduid in BTU (British Thermal Unit). Hoe hoger het aantal BTU hoe krachtiger een mobiele airco is. De beste mobiele airco’s beschikken over veel vermogen en zijn in staat relatief grote ruimtes te verkoelen.

Energieverbruik

Het energieverbruik van een mobiele airco kun je aflezen op het energielabel. Hoe energiezuiniger een airconditioning hoe minder energiekosten bij het gebruik van de airco. Goede mobiele airco’s hebben een energielabel van A of beter en zijn daarmee erg duurzaam in gebruik.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een mobiele airco is ook niet onbelangrijk. Je wilt immers een mobiele airco gewoon kunnen gebruiken als je zelf in de ruimte aanwezig bent. Veel mensen gebruiken een mobiele airco in de slaapkamer en dan is het geluidsniveau al helemaal van belang. Het geluidsniveau van een mobiele airco wordt aangegeven met dB (decibel).

Merk

Het merk van een airconditioningsysteem is erg belangrijk. Er zijn tegenwoordig veel producenten van airco’s en niet alle merken bieden dezelfde kwaliteit. Het wordt daarom aangeraden een mobiele airco te gebruiken van een betrouwbare fabrikant. Eén die bewezen heeft apparaten van goede kwaliteit te ontwikkelen.

Prijs

Natuurlijk is ook het prijskaartje van een mobiele airco van belang. Een verplaatsbare airco is niet bepaald goedkoop en je wilt al helemaal niet teveel betalen. Daarom hebben we ook de prijs-kwaliteitverhouding van een mobiele airco in beschouwing genomen.

Afvoerslang

Om een mobiele airco te gebruiken moet er een afvoerslang via het raam naar buiten worden geplaatst. Als deze afvoerslang erg kort is kan dit als vervelend worden ervaren. Daarom adviseren we ook altijd even om naar de lengte van de afvoerslang te kijken, voordat je een mobiele airco aanschaft.

Jaarlijkse mobiele airco test

Elk jaar voeren wij opnieuw onze mobiele airco test uit. Op deze manier zorgen we dat de top 5 beste mobiele airco’s altijd up-to-date is. Hoe onze jaarlijkse mobiele airco test plaatsvindt leggen we uit aan de hand van onderstaande stappen.

  1. We brengen alle mobiele airco’s in kaart die op het moment van testen te koop zijn op de grootste webwinkels van Nederland
  2. Op basis van onze minimumvereisten van een goede mobiele airco filteren we het totaal aantal airco’s tot enkele tientallen overblijven
  3. We vergelijken de overgebleven mobiele airco’s en kiezen de 25 beste uit op basis van eigenschappen en specificaties
  4. Van de overgebleven verrijdbare airco’s nemen we de ervaringen van anderen grondig door
  5. Op basis van de reviews stellen we een top 10 samen van apparaten die we daadwerkelijk gaan testen
  6. Vervolgens stellen we uit deze mobiele airco test de top 5 van het betreffende jaar samen

Informatie over mobiele airco’s

Lees alles over de mobiele airco

Wat is een mobiele airco?

Een mobiele airco is een airconditioningsysteem op wieltjes. Net zoals bij een vaste airco regel je met een mobiele airco eenvoudig de temperatuur in een bepaalde ruimte. De handige wielen maken het mogelijk een mobiele airco te gebruiken waar en wanneer jij wilt. je verplaatst hem namelijk eenvoudig naar de ruimte waar jij verkoeling nodig hebt. Een mobiele airco kan naast de lucht verkoelen ook de lucht ontvochtigen. Bovendien beschikken sommige mobiele airco’s ook over een verwarmfunctie.

Mobiele airco

Hoe werkt een mobiele airco?

Een mobiele airco werkt in principe hetzelfde als een vaste split airco. Het verschil is alleen dat een mobiele airco maar uit één unit bestaat. Door middel van een afvoerslang wordt de warme lucht uit een ruimte via een raam of deur naar buiten gevoerd.

De voor- en nadelen van een mobiele airco

Een mobiele airco kent veel voordelen. Ten eerste stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in en voorzie je een ruimte tijdens een hete zomerdag van fijne verkoeling. Ten tweede kun je een mobiele airco simpel verplaatsen en dus ook opbergen als je er even geen gebruik van maakt. Verder kun je met een mobiele airco ook de lucht ontvochtigen en soms verwarmen. En tot slot misschien wel het grootste voordeel: een mobiele airco is veel goedkoper dan een vaste airco. 

Eenvoudig te installeren
Gewenste temperatuur instelbaar
Makkelijk te verplaatsen en op te bergen
Ook ontvochtigen en soms verwarmen
Relatief goedkoop

Er zitten ook een aantal nadelen aan het gebruik van een mobiele airco. In vergelijking met een vaste airco maakt een mobiele airco bijvoorbeeld meer geluid en heeft het minder vermogen. Bovendien moet er een weg naar buiten (raam of deur) aanwezig zijn om een ruimte te kunnen verkoelen. 

Niet geluidloos
Minder vermogen dan vaste airco
Aanwezigheid van een deur of raam naar buiten verplicht

Verschil ten opzichte van vaste airco

Een aantal verschillen tussen een vaste airco en een mobiele airco hebben we al benoemd. Zo bevat een mobiele airco wieltjes en is het eenvoudig verplaatsbaar. Dit is bij een vaste airco niet het geval. Verder bestaat een mobiele airco uit één unit, terwijl een split airco uit twee units bestaat. Dit is ook de reden dat een mobiele airco meer geluid maakt dan een vaste airco, omdat de luidruchtige componenten in die ene unit zitten. Tot slot heeft een mobiele airco over het algemeen minder vermogen dan een split airco en is het goedkoper in de aanschaf. Dit komt vooral doordat een mobiele airco geen dure installatiekosten vergt.

Informatie en tips

Een mobiele airco moet je goed onderhouden. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoe je een mobiele airco installeert en wat de kosten van een mobiele airco zijn. In deze sectie geven we informatie en tips voor het gebruiken van een mobiele airco.

Mobiele airco’s en onderhoud

Om zo lang mogelijk van een mobiele airco te kunnen genieten dien je deze goed te onderhouden. Zo zorg je ervoor dat de levensduur van het apparaat optimaal is. Allereerst dien je met regelmaat de mobiele airco te reinigen. Denk hierbij aan de buitenkant van het apparaat, de filters en de afvoerslang. Reinig het filter iedere week tijdens gebruik. Probeer er ook voor te zorgen dat de mobiele airco in een schone omgeving staat met zo min mogelijk stof. Vervang de filters en de afvoerslang als deze hieraan toe zijn. Tot slot, laat bij een eventueel defect de mobiele airco repareren door een specialist.

Mobiele airco rooster
Mobiele airco

Het installeren van een mobiele airco

Een mobiele airco kun je makkelijk zelf installeren. Volg de handleiding van het apparaat en alles wijst zich vanzelf. Maak gebruik van een raam afdichting om de verkoeling van de mobiele airco te optimaliseren.

De kosten van een mobiele airco

Aanschafprijs
De aanschafprijs van een mobiele airco varieert over het algemeen tussen de €250,- en €900,-. Installatiekosten zijn er niet, omdat je (als het goed is) geen professionele installateur nodig hebt.

Energiekosten

Dan de energiekosten van een mobiele airco. De gemiddelde mobiele airco verbruikt 1 kWh per uur. Bij een stroomprijs van 22,5 cent (prijspeil 2020) betekent dit dat je bij een mobiele airco ongeveer 22,5 cent per uur aan stroom betaald. Per jaar wordt een mobiele airco gemiddeld 184 uur gebruikt. Dat houdt in dat de energiekosten van een mobiele airco per jaar ongeveer €41,40 is (Bron: Milieu Centraal). Echter is dit afhankelijk van het energieverbruik van een mobiele airco en de werkelijke gebruiksuren.

Mobiele airco

Een mobiele airco kopen: waar moet je op letten?

Als je een mobiele airco gaat kopen zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten.

Koelvermogen
Bekijk goed of de mobiele airco genoeg vermogen heeft om het oppervlakte van je kamer te koelen. Bij te weinig koelvermogen kost het een mobiele airco enorm veel moeite de ruimte te verkoelen en bereik je niet de gewenste temperatuur.
Energielabel
Houd ook rekening met het energieverbruik van een mobiele airco. Zo voorkom je hoge kosten. Alle mobiele airco’s zijn voorzien van een energielabel. Op dit energielabel wordt op een schaal van A+++ tot en met G aangeduid hoe zuinig de airconditioning is. A+++ is hierbij het meest efficiënt.
Geluidsniveau
Ook het geluidsniveau is erg belangrijk. Als de mobiele airco veel lawaai maakt kan dit namelijk erg storend zijn. Vooral als je wilt slapen. Het geluidsniveau van een mobiele airco wordt weergegeven in dB(a).
Lengte van de afvoerslang
Let op of de afvoerslang van de mobiele airco niet te kort is. Dit hangt voornamelijk af van de plek waar je de mobiele airco wil plaatsen. Het zou namelijk zonde zijn als blijkt dat je een nieuwe slang moet aanschaffen
Raamafdichting
Als je een mobiele airco wilt gebruiken kan een raamafdichting eigenlijk niet ontbreken. Kijk daarom goed of deze standaard bij de mobiele airco wordt geleverd en koop er anders zelf direct een bij.
Merk
Neem tot slot het merk van de mobiele airco mee in je afweging. Het merk van de mobiele airco kan je namelijk al veel vertellen over de kwaliteit van de airconditioning. Goede merken op het gebied van aircosystemen vind je op onze populaire merken pagina

Een mobiele airco tijdens hittegolven

De zomers in Nederland worden steeds warmer en duren steeds langer. Ook hebben we steeds vaker te maken met hittegolven. Een hittegolf is een periode die gekenmerkt wordt door extreem hoge temperaturen, waarin je verlangd naar een goed koelsysteem. Tijdens een hittegolf wordt er wel veel koelvermogen gevraagd om van een aangename verkoeling te kunnen genieten. Veel mobiele airco’s vandaag de dag verkrijgbaar, voldoen niet aan dit vereiste. Zorg er daarom voor dat je goed onderzoek doet naar de beste mobiele airco van dit moment. Als je gaat investeren in een aircosysteem kun je het namelijk maar beter direct goed doen. Het is namelijk een enorme domper als tijdens een ontzettend hete hittegolf blijkt dat je pas gekochte mobiele airco niet voldoende verkoeling kan bieden.

Veelgestelde vragen over mobiele airco’s

Klaar om te kopen?

Je weet nu exact wat de beste mobiele airco’s van 2022 zijn. We hopen dat we je hebben kunnen helpen bij het maken van een keuze. We willen je graag nog een tips meegeven voor de aankoop van een mobiele airco: vergeet niet een raamafdichting voor een mobiele airconditioning! Een goede mobiele airco raamafdichting voorkomt namelijk dat warmte en ongedierte naar binnen kan treden als je de afvoerslang van de airco naar buiten hebt geplaatst. Veel plezier met je aankoop en geniet van de verkoeling!

Beste voor slaapkamers

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€455,00)
mediamarkt.nl (€492,99)
blokker.nl (€629,00)
Laatst bijgewerkt: 04/12/2022 - 03:40