Beste mobiele airco 2021 | Top 5 best getest

Home » Beste mobiele airco 2021 | Top 5 best getest

Dat een mobiele airco ontzettend fijn is om te bezitten hoeven we je niet meer te vertellen. Van plan om er een aan te schaffen? Dan raden we het aan om de beste mobiele airco van dit moment te kopen. Innovatie en ontwikkeling staat bij aircofabrikanten namelijk hoog in het vaandel en dat betekent dat verouderde mobiele airco’s fors kunnen achterlopen op nieuwere modellen. Om je op weg te helpen de juiste mobiele airco te vinden, hebben we de beste mobiele airco’s van 2021 opgezocht, getest én op een rij gezet.

Table Of Contents

Beste mobiele airco van 2021

Dé beste keus van dit moment voor een mobiele airco is:

Best getest

Carrier 51QPD012N7S

Carrier 51qpd012n7s beste mobiele airco
Score: 10/10
Energielabel: A
Vermogen: 10.500 BTU
Geluidsniveau: 63 dB

De Carrier 51QPD012N7S komt voor dit jaar als beste uit de test. De mobiele airco van Carrier beschikt over de beste specificaties en biedt talloze opties om de temperatuur in een ruimte probleemloos te reguleren. De verrijdbare airco stelt je in staat zelfs op de heetste dagen van het jaar van een aangename koele temperatuur te genieten. Carrier staat bekend om zijn airconditioningsystemen van top kwaliteit en is daarom ook terug te vinden in onze lijst met beste airco merken. Meer informatie over dit best geteste model vind je in de top 5 hieronder.

De mobiele airco top 5 best getest

1

Carrier 51QPD012N7S

Carrier 51qpd012n7s beste mobiele airco
Score: 10/10
Energielabel: A
Vermogen: 12.000 BTU
Geluidsniveau: 64 dB

De beste mobiele airco momenteel te verkrijgen is de Carrier 51QPD012N7S. De mobiele airco kent een ontzettend goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor een gemiddelde prijs van +- €620,- haal je namelijk een erg complete mobiele airco in huis met enorm veel functies. Zo beschikt de 51QPD012N7S mobiele airco over een verkoelingsfunctie, luchtreinigingsfunctie, ontvochtigingsfunctie én verwarmingsfunctie. Dat betekent dat deze mobiele airco het hele jaar door van meerwaarde kan zijn.

De Carrier 51QPDO12N7S beschikt over een koelvermogen van 12.000 BTU. Het verkoeld hiermee ruimtes met hoge warmtelast tot 27 m2 en ruimtes met lage warmtelasten tot 44 m2.

Het energieverbruik van de verkoelingsfunctie is laag en is gelabeld met A. De verwarmingsfunctie heeft zelfs het energielabel A+. Het geluidsniveau van de mobiele airco is 64 dB. Er zijn mobiele airco’s die een lager geluidsniveau produceren, maar 64 decibel is ook behoorlijk stil. Je kunt deze airco dan ook prima in je slaapkamer gebruiken.

De afvoerslang van de Carrier mobiele airconditioning is 150 centimeter lang. Daarnaast wordt de verrijdbare airco geleverd inclusief handige afstandsbediening, waarmee je eenvoudig op afstand de gewenste temperatuur instelt.

2

Delonghi PAC-CN95ECO

Delonghi pac-cn95eco mobiele airco
Score: 9,6/10
Energielabel: A
Vermogen: 10.500 BTU
Geluidsniveau: 63 dB

De PAC-CN95ECO mobiele airco van Delonghi is van enorm goede kwaliteit. De fabrikant staat hier ook om bekend om het gebied van airconditioning. Als je deze mobiele airco koopt krijg je een fabrieksgarantie van 5 jaar.

Het koelvermogen van de PAC-CN95ECO is 10.500 BTU. Dit vermogen maakt het mogelijk ruimtes tot 24 vierkante meter met extreme warmtelast te verkoelen tot een aangename temperatuur. Wil je een ruimte verkoelen met lage warmtelast? Dan is deze mobiele airco geschikt voor kamers tot 38 vierkante meter.

Het energielabel van de airco is A en is daarmee erg zuinig. Het maximale geluidsniveau is 63 dB. Voor een mobiele airco is 63 decibel erg stil te noemen. Dat betekent dat je met deze best geteste mobiele airco moeiteloos in slaap komt als je er gebruik van maakt in je slaapkamer.

De mobiele airco beschikt over een timer en een ontvochtigingsfunctie. De lengte van de afvoerslang is 120 centimeter en je krijgt er daarnaast een afstandsbediening bij. Een luchtreiningingsfunctie en verwarmingsfunctie heeft de airco helaas niet.

3

Delonghi PAC-CN93

delonghi pac-cn93 airco
Score: 9,4/10
Energielabel: A
Vermogen: 10.500 BTU
Geluidsniveau: 64 dB

Op plek drie in de lijst van beste mobiele airco’s staat de PAC-CN93 van Delonghi. Deze verrijdbare airconditioning is met zijn 10.500 BTU aan koelvermogen enorm efficiënt. Erg warme ruimtes koelt het eenvoudig tot 24 vierkante meter. Voor ruimtes met minder warmtelast is de PAC-CN93 geschikt tot ongeveer 38 vierkante meter.

Met het energielabel A is de mobiele airco van Delonghi erg zuinig te noemen. Het geluidsniveau is 64 dB en de meegeleverde afstandsbediening geeft je de mogelijkheid de temperatuur eenvoudig in te stellen. Verder beschikt de PAC-CN93 ook over een ontvochtingingsfunctie en ventilatiefunctie met drie verschillende snelheden. De afvoerslang is 120 centimeter lang.

4

Aspen Xtra

beste mobiele airco Aspen Xtra
Score: 9,4/10
Energielabel: A
Vermogen: 12.000 BTU
Geluidsniveau: 64 dB

De Aspen Xtra is op de vierde plek geëindigd. De Aspen Xtra beschikt over een koelvermogen van maar liefst 12.000 BTU en is daarmee uiterst krachtig. Dat betekent dat je met deze mobiele airco ruimtes tot wel 44 vierkante meter verkoeld tot een aangename temperatuur.

Ook deze airconditioning heeft A als energielabel en is dus spaarzaam qua verbruik. Het maximale geluidsniveau van 64 dB maakt dat het apparaat ondanks zijn kracht, toch behoorlijk stil is. De Aspen Xtra komt met afstandsbediening, ontvochtings- en ventilatiefunctie. De slang om de warme lucht af te voeren is maar liefst 180 centimeter lang. Als je grote ruimtes wilt koelen zit je met de Aspen Xtra goed!

5

AEG AXP26U338CW

AEG AXP26U338CW verplaatsbare airco
Score: 9,2/10
Energielabel: A
Vermogen: 9.000 BTU
Geluidsniveau: 64 dB

De laatste in de top 5 best geteste mobiele airco’s is de AEG AXP26U338CW. De verplaatsbare airco van AEG heeft 9.000 BTU aan koelvermogen en produceert een maximaal geluid van 64 decibel. A is het energielabel van het apparaat en is daarmee voordelig voor je energierekening.

De mobiele airco van AEG heeft een moderne look en beschikt over de functies verkoelen en ontvochtigen. De airco is geschikt voor ruimtes tot 33 vierkante meter en komt met afstandsbediening.

Beste mobiele airco voor in de slaapkamer

Wil je de mobiele airco enkel in je slaapkamer gebruiken? Dan is naast de kwaliteit van het apparaat, voornamelijk ook het geluidsniveau belangrijk. De beste stille mobiele airco is:

Beste geluidsniveau

DeLonghi PAC EL92

beste stille mobiele airco
Score: 9,2/10
Energielabel: A
Vermogen: 10.000 BTU
Geluidsniveau: 62 dB

De PAC EL92 van DeLonghi is de mobiele airco die uitermate geschikt is voor gebruik in de slaapkamer. Het maximale geluidsniveau van de airco is 62 dB en dat is voor een mobiele airco enorm stil te noemen. Het stille geluidsniveau wil niet zeggen dat de verplaatsbare airco weinig kracht heeft. Het koelvermogen is namelijk 10.000 BTU. Is je slaapkamer niet groter dan 36 vierkante meter? Dan is de DeLonghi PAC EL92 ideaal om ook tijdens het slapen te gebruiken.

Beste goedkope mobiele airco (< €300,-)

Wil je graag gebruik kunnen maken van een mobiele airco, maar niet teveel geld kwijt zijn? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar de beste mobiele airco met een goedkoop prijskaartje. Deze hebben wij voor je opgezocht. De beste mobiele airco onder de €300,- is:

Beste goedkoop

TROTEC PAC 2100 X

trotec pac mobiele airco beste koop
Score: 8,6/10
Energielabel: A
Vermogen: 7.000 BTU
Geluidsniveau: 63 dB

Onder de €300,- is de TROTEC PAC 2100 X de beste keus voor een mobiele airco. Voor een gemiddelde prijs van €239,95 haal je een verplaatsbare airco in huis met een koelvermogen van 7.000 BTU, een maximaal geluidsniveau van 63 dB, het energielabel A en een afstandsbediening. Het creëren van koude lucht is voor de Trotec Pac 2100 X geen probleem.

Hoe is de top 5 beste mobiele airco’s van 2021 tot stand gekomen?

Er zijn enorm veel mobiele airco’s vergeleken om uiteindelijk tot de top 5 beste mobiele airco’s te komen. Hieronder lichten we toe naar welke aspecten we hebben gekeken en waarom we vooral op deze onderdelen hebben gelet.

Koelvermogen

Het koelvermogen van een mobiele airco wordt aangeduid in BTU (British Thermal Unit). Hoe hoger het aantal BTU hoe krachtiger een mobiele airco is. De beste mobiele airco’s beschikken over veel vermogen en zijn in staat relatief grote ruimtes te verkoelen.

Energieverbruik

Het energieverbruik van een mobiele airco kun je aflezen op het energielabel. Hoe energiezuiniger een airconditioning hoe minder energiekosten bij het gebruik van de airco. Goede mobiele airco’s hebben een energielabel van A of beter en zijn daarmee erg duurzaam in gebruik.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een mobiele airco is ook niet onbelangrijk. Je wilt immers een mobiele airco gewoon kunnen gebruiken als je zelf in de ruimte aanwezig bent. Veel mensen gebruiken een mobiele airco in de slaapkamer en dan is het geluidsniveau al helemaal van belang. Het geluidsniveau van een mobiele airco wordt aangegeven met dB (decibel).

Merk

Het merk van een airconditioningsysteem is erg belangrijk. Er zijn tegenwoordig veel producenten van airco’s en niet alle merken bieden dezelfde kwaliteit. Het wordt daarom aangeraden een mobiele airco te gebruiken van een betrouwbare fabrikant. Eén die bewezen heeft apparaten van goede kwaliteit te ontwikkelen.

Prijs

Natuurlijk is ook het prijskaartje van een mobiele airco van belang. Een verplaatsbare airco is niet bepaald goedkoop en je wilt al helemaal niet teveel betalen. Daarom hebben we ook de prijs-kwaliteitverhouding van een mobiele airco in beschouwing genomen.

Afvoerslang

Om een mobiele airco te gebruiken moet er een afvoerslang via het raam naar buiten worden geplaatst. Als deze afvoerslang erg kort is kan dit als vervelend worden ervaren. Daarom adviseren we ook altijd even om naar de lengte van de afvoerslang te kijken, voordat je een mobiele airco aanschaft.

Jaarlijkse mobiele airco test

Elk jaar voeren wij opnieuw onze mobiele airco test uit. Op deze manier zorgen we dat de top 5 beste mobiele airco’s altijd up-to-date is. Hoe onze jaarlijkse mobiele airco test plaatsvindt leggen we uit aan de hand van onderstaande stappen.

  1. We brengen alle mobiele airco’s in kaart die op het moment van testen te koop zijn op de grootste webwinkels van Nederland
  2. Op basis van onze minimumvereisten van een goede mobiele airco filteren we het totaal aantal airco’s tot enkele tientallen overblijven
  3. We vergelijken de overgebleven mobiele airco’s en kiezen de 25 beste uit op basis van eigenschappen en specificaties
  4. Van de overgebleven verrijdbare airco’s nemen we de ervaringen van anderen grondig door
  5. Op basis van de reviews stellen we een top 10 samen van apparaten die we daadwerkelijk gaan testen
  6. Vervolgens stellen we uit deze mobiele airco test de top 5 van het betreffende jaar samen

Een mobiele airco tijdens hittegolven

De zomers in Nederland worden steeds warmer en duren steeds langer. Ook hebben we steeds vaker te maken met hittegolven. Een hittegolf is een periode die gekenmerkt wordt door extreem hoge temperaturen, waarin je verlangd naar een goed koelsysteem. Tijdens een hittegolf wordt er wel veel koelvermogen gevraagd om van een aangename verkoeling te kunnen genieten. Veel mobiele airco’s vandaag de dag verkrijgbaar, voldoen niet aan dit vereiste. Zorg er daarom voor dat je goed onderzoek doet naar de beste mobiele airco van dit moment. Als je gaat investeren in een aircosysteem kun je het namelijk maar beter direct goed doen. Het is namelijk een enorme domper als tijdens een ontzettend hete hittegolf blijkt dat je pas gekochte mobiele airco niet voldoende verkoeling kan bieden.