Raamafdichting mobiele airco

Tijdens het gebruik van een mobiele airco moet de afvoerslang naar buiten worden geplaatst, waardoor de warme lucht uit een ruimte kan worden afgevoerd. De meeste mensen doen dit via een raam. Ze plaatsen de afvoerslang via het raam naar buiten toe en zetten de mobiele airco aan. Hier is over het algemeen niets mis mee, alleen zonder goede raamafdichting kan dit de effectiviteit van je mobiele airconditioning belemmeren. Als je het open gedeelte van je raam niet goed afdekt krijgt de warme lucht van buiten namelijk de mogelijkheid om een ruimte weer binnen te treden. Een goede mobiele airco raamafdichtingskit voorkomt dit. Kijk daarom altijd of er een raamafdichting bij je mobiele airco wordt meegeleverd en koop deze er anders zelf direct bij. Om je op weg te helpen zijn hieronder een aantal uitstekende airco raamafdichtingen op een rij gezet.

Wat is een mobiele airco raamafdichting?

Een mobiele airco voert door middel van een afvoerslang de warme lucht van binnen af naar buiten. Deze afvoerslang wordt vaak door een open raam naar buiten gehangen, waardoor warme lucht van buiten weer de kans krijgt om naar binnen te treden. Met een raamafdichting set voor je mobiele airco voorkom je dit probleem. Een raamafdichting is een soort doek waarmee je de perfecte opening voor de afvoerslang van je mobiele airco regelt. Deze doek plak je eenvoudig op het raamkozijn door middel van klittenband.

Raamafdichtingskits

Voordelen raamafdichting mobiele airco

De voordelen van een raamafdichting set voor je mobiele airco zijn kort maar krachtig. Ten eerste is het een relatief eenvoudige en goedkope oplossing voor het buitenhouden van warme lucht. Dat betekent ook dat een mobiele airco minder energie hoeft te verbruiken om een ruimte koel te houden. Tot slot zorgt een raamafdichting voor je mobiele airco er ook voor dat er geen muggen en andere insecten naar binnen kunnen komen tijdens het verkoelen.

Goedkoop
Eenvoudig te installeren
Energiebesparend
Houdt naast warmte ook insecten buiten

Veelgestelde vragen over raamafdichting voor je mobiele airco

Foto van auteur

Geschreven door

Devin Poorterman

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.