LG airco

LG airco advies

LG is een wereldwijd bekend elektronicamerk dat naast televisies, wasmachines en smartphones, ook airconditioning ontwikkeld. De airco’s van LG zijn dan ook vaak uitgerust met veel moderne functies en hebben een minimalistisch design. We vertellen je meer over de airco’s van LG en zetten de topkeuzes van het merk op een rij.

Een perfect binnenklimaat creëren met LG airconditioning

De airco’s van LG beschikken over veel handige functies, innovatieve technologieën en zijn erg energiezuinig. Zo kunnen LG airco’s zowel verkoelen als verwarmen, en wordt de lucht tijdens gebruik gezuiverd. Bovendien is het uiterlijk van LG’s apparaten over het algemeen erg minimalistisch en stijlvol, waardoor het een mooi aanzien heeft in ieder interieur.

LG airco

Het assortiment LG airco’s

LG biedt twee soorten airconditioning aan, namelijk vaste split airco’s en mobiele airco’s:

Split airco’s van LG

LG’s vaste airco’s hebben een zeer moderne uitstraling en zijn over het algemeen erg energiezuinig. De meeste producten bevatten een Inverter Compressor, waardoor de airco effectiever en stiller werkt. Bovendien zijn de airco’s van LQ te koppelen met LG ThinQ, waardoor je controle hebt over je airconditioning via Wi-Fi

LG mobiele airco’s

De mobiele airco’s van LG zijn doorgaans zeer stil te noemen. De verplaatsbare airco’s van het merk beschikken over innovatieve productkenmerken zoals een stille nachtmodus, connectiviteit met LG ThinQ en mogelijkheden om ruimtes te ontvochtigen. Door je LG mobiele airco te koppelen met de LG ThinQ-app tover je je airco om tot smart airco, waardoor er zich een wereld van bedieningsmogelijkheden opent. Zo kun je bijvoorbeeld op je werk al via je telefoon de airco aanzetten, zodat je thuiskomt met een aangename binnentemperatuur. 

De voor- en nadelen van LG airco’s

De klimaatbeheersing producten van LG hebben een mooi uiterlijk, zijn effectief en energiezuinig, en vooralsnog ook nog eens erg betaalbaar. Deze voordelen maken dat een airco van LG een erg goede keuze is, als je op zoek bent naar een apparaat waarmee je jouw woning kunt verkoelen en/of verwarmen.

Een nadeel van LG is dat er relatief weinig aanbod is qua mobiele airconditioning. Het overgrote deel van LG’s airco assortiment bestaat uit vaste split unit airco’s. Dat betekent dat er qua mobiele airco’s beperkte keuze is.

LG airconditioning: slimme koop of niet?

De airco’s van LG staan goed aangeschreven en zijn dus zeker het overwegen waard wanneer je op zoek gaat naar een airco voor in huis. Hecht je minder waarde aan het merk en wil je gewoonweg het beste product dat er beschikbaar is? Bekijk dan onze pagina met de beste mobiele airco’s van het moment.

Ontdek andere airco merken:

Foto van auteur

Geschreven door

Devin

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.