Beste mini airco

beste keuzes voor een compacte airco

Een mini airco is zeer prettig om in de buurt te hebben op een hete zomerdag. Ontdek alles over de mini airco en vind de beste producten van dit moment!

Beste keuzes

Beste mini airco
Beste mini aircooler

Maxxhome Coolstar

Specificaties:

3-in-1 Compact

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€49,99)

Wat is een mini airco

Een mini airco zorgt ervoor dat jij de warme zomer prima doorkomt. Met een mini airco wordt de warme lucht in de kamer namelijk ingewisseld voor koele frisse lucht. De warmte wordt dus uit de ruimte gehaald waardoor de kamer aan aangename temperatuur heeft, zelfs wanneer het buiten erg warm is. De mini airco werkt dus als een normale airco maar is vele malen kleiner. Vaak zijn airco’s groot en passen ze niet altijd mooi in het interieur. Met een mini airco heb je hier minder last van en kun je hem overal in huis plaatsen. 

De verschillen tussen een mini airco en een mobiele airco

Het verschil tussen een mini airco en bijvoorbeeld een aircooler is dat de mini airco de warme lucht uit de kamer kan halen. Een aircooler maakt de lucht alleen kouder. Wanneer je dit apparaat uitzet is het dus weer net zo warm. Daarom is een mini airco een betere toevoeging die zorgt voor een koele woning in de zomer. Er is ook veel verschil in mobiele airco’s. Sommige verkoelen de ruimte door middel van ijsblokjes welke je uit je eigen vriezer dient te halen. Andere verkoelen de ruimte door middel van water. Ook heb je airco’s die werken met een koelmiddel. 

Wanneer komt een mini airco goed van pas?

Een mini airco is een fijne toevoeging wanneer de zomer voor de deur staat. Door het kleine formaat kun je de mini airco overal plaatsen om de ruimte te verkoelen. Zo neem je hem mee naar kantoor, op vakantie, of zet je hem in de woon- of slaapkamer voor extra verkoeling. In sommige woningen is het niet mogelijk om een airco te plaatsen. Misschien huur je de woning of is het qua prijs niet te doen. Dan komt een mini airco goed van pas. De ruimte wordt prima verkoeld waardoor je een warme zomer wel doorkomt.

De voordelen van een mini airco in de slaapkamer

Het kan lastig zijn om in slaap te vallen wanneer het erg warm is in de zomer. Alles voelt klam waardoor je niet de nodige uurtjes slaap krijgt. Door een mini airco in de slaapkamer te plaatsen wordt de ruimte verkoelt en de warme lucht wordt afgevoerd. Hierdoor blijft de temperatuur aangenaam laag en kun je prima de nacht doorkomen. Wakker worden in het zweet is verleden tijd met de toevoeging van een mini airco in de slaapkamer. Door het kleine formaat kun je deze kleine airco overal wel kwijt. Houd er rekening mee dat sommige mini airco’s iets meer geluid maken dan andere. Voor de slaapkamer is het verstandig om naar een model op zoek te gaan die vrijwel geruisloos is. Zo kun je ongestoord slapen in een koele slaapkamer. 

De voordelen van een mini airco in de camper of caravan

Ook op vakantie kan het erg warm worden, zeker in het buitenland. Dan komt de mini airco ook goed van pas. Door het handzame formaat van deze airco kun je hem prima meenemen in de camper of caravan. Is het erg warm? Dan zet je de airco aan om de ruimte te verkoelen. Ideaal voor overdag of wanneer je ‘s nachts wilt slapen in een afgekoelde camper of caravan. Er zijn diverse modellen die je aan kunt schaffen. Wanneer je op reis bent kun je niet altijd aan ijsblokjes komen. Zorg er dus voor dat je kies voor een mini airco die werk met koelmiddel. Zo hoef je hem alleen nog aan te zetten om te profiteren van de koele lucht die de ruimte inkomt. Of je nu in Nederland blijft of naar het buitenland gaat; een mini airco is altijd praktisch om mee te nemen om zo de warmte temperaturen door te komen. Er zijn diverse mini airco’s te vinden die werken op batterijen. Wanneer je even geen stroom hebt op de camping kun je toch de ruimte lekker verkoelen. 

De beweegredenen voor het kopen van een mini airco

Er zijn diverse redenen om een mini airco te kopen. Zo is het een praktisch hulpmiddel om je hoofd koel te houden tijdens de warmste zomerdagen. Door het compacte formaat kun je de mini airco opbergen wanneer je hem niet nodig hebt. Staan de warme dagen voor de deur? Dan haal je de mini airco weer uit de kast om de ruimte te verkoelen. Zo kijk je niet het hele jaar tegen een airco aan. Daarnaast liggen de prijzen van een mini airco lager dan een reguliere airco. Wil je een kleine ruimte verwarmen? Dan doet een mini airco prima zijn werk. Waar een ventilator of een aircooler koude lucht de kamer inblaast, zorgt een mini airco ervoor dat de warme lucht wordt afgevoerd. Er zijn diverse mogelijkheden wanneer je een mini airco gaat kopen. Zo kun je kiezen voor een stille variant, een variant op stroom of batterijen of een mini airco met luchtbevochtiging. Hiermee voorkom je extreem droge lucht en een droge huid door de airco.

Veelgestelde vragen over mini airco’s

Hoe werkt een mini airco?

Een mini airco komt in veel verschillende formaten. De wat grotere airco’s hebben vaak wieltjes en de kleinere airco’s kun je vaak door middel van een handvat optillen en verplaatsen. Een airco heeft in alle gevallen een afvoer waarmee de warme lucht afgevoerd kan worden. Dit is dan ook het grootste verschil tussen een airco en een aircooler. Met een mini airco kun je de ruimte dus echt een aantal graden kouder krijgen dan met een aircooler doordat de warmte afgevoerd kan worden. Een aircooler blaast alleen maar koude lucht de ruimte in. De mini airco is in de meeste gevallen voorzien van een koelunit waar koude lucht overheen wordt geblazen. Hierdoor voel jij een lekker fris briesje op een warme zomerse dag. Doordat een mini airco is voorzien van een motor om de luchtcirculatie te regelen heb je ook stroom nodig. Veel mini airco’s hebben meerdere standen waar je uit kunt kiezen. Zo stel je hem eenvoudig in op de juiste stand voor een verkoelde ruimte. 

Wat kost een mini airco?

Mini airco’s kunnen enorm verschillen in prijs. Dit hangt af van de functies en het formaat van de airco. De prijzen kunnen liggen tussen de €100 en €1000 euro en zijn nog altijd beduidend lager dan de kosten voor een vaste airco. 

Wat zijn de voordelen van een mini airco

Een mini airco is een losstaand toestel waardoor je hem in iedere kamer kunt zetten voor verkoeling. Daarnaast is de installatie van een mini airco zeer eenvoudig en heb je niet te maken met een monteur en installatiekosten. De ruimte wordt verkoeld terwijl de warme lucht wordt afgevoerd.

Wat zijn de nadelen van een mini airco

Mini airco’s kunnen zwaar zijn in gewicht en kunnen ook energieverslindend zijn. Door diverse modellen met elkaar te vergelijken kun je zien welk model het beste bij jou past. Zo kun je kijken welk model geruisloos is en welke meer geluid maakt. Zo zorg je ervoor dat je zo min mogelijk last hebt van de nadelen.

Foto van auteur

Geschreven door

Devin

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.