Home » Kennisbank » De voordelen van een mobiele airco in huis

De voordelen van een mobiele airco in huis

De zomers worden langer en warmer, en op de heetste dagen is het binnen soms niet uit te houden. Ook niet met alle raampjes open en een gigantisch glas limonade binnen handbereik. Probeer dan maar eens lekker te ontspannen of productief te werken op je laptop!

Er is gelukkig een betaalbare en effectieve oplossing: een mobiele airco. Een klein, licht apparaat dat de lucht in je woonkamer of je thuiskantoor afkoelt. Zet de airco op de goede plek, steek de stekker in het stopcontact, en voor je het weet is de binnentemperatuur weer op een fatsoenlijk niveau. Je gaat minder zweten, je voelt je wakkerder, en je wordt productiever. Ook je gezinsleden, collega’s en/of huisdieren zullen je dankbaar zijn.

Wat moet je weten over mobiele airco’s?

Een mobiele airco is veelzijdig

Zijn naam verraadt het al: een mobiele airco kan je neerzetten op elke plek waar je airconditioning hebt. Neem hem mee naar je werkplek, je zithoek, je slaapkamer, of waar jij op dat moment maar gaat verblijven. Een mobiele airco neemt de hitte uit je kamer op en geeft die met behulp van een slang aan de buitenlucht af. Die slang hang je uit een raampje of uit de deur, en klaar is keer: elke ruimte van je huis of winkel heeft nu airconditioning. Je kan het apparaat zelfs meenemen naar je bungalow of in de camper.

Het apparaat is betaalbaar

Vergeleken met de grote, aan de muur gemonteerde vaste airco modellen die je wel kent is een mobiel model goedkoop. De prijs hangt een beetje af van de koelcapaciteit, hoe bekend het merk is en het formaat. Meestal heb je er al eentje voor een bedrag rond de 50 euro. Als je een type van tegen de €500 koopt haal je echt topkwaliteit in huis – daarmee maak je je hele woonkamer zo tien graden frisser. Kijk in de productinfo hoe groot de ruimte is die de airconditioner efficiënt kan afkoelen, en zoek de juiste match voor jouw woonkamer of kantoor. Om je op weg te helpen, hebben we de beste mobiele airco’s van dit moment voor je opgezocht.

De machine kan vaak nog meer dan koelen

Natuurlijk gebruik je deze airconditioner vooral om je huis in de zomer een beetje een normale temperatuur te geven. En dat doet hij uitstekend. Maar moderne airconditioners hebben vaak ook de mogelijkheid om de lucht alleen te laten circuleren met hun ventilator. Zo wordt er constant verse, zuivere lucht het vertrek in geblazen. En wist je dat sommige mobiele modellen hun werking kunnen omdraaien? Zulke exemplaren verwarmen je huis in de winter met een paar graden en zijn zo een perfecte aanvulling op je CV. En je kan ze, net als een verplaatsbare kachel, precies dáár inzetten waar je ze nodig hebt.

Welke soorten mobiele airconditioners zijn er?

We kunnen een paar verschillende types mobiele airco’s aanwijzen. Er zijn ongelofelijk veel merken en modellen. Kijk dus even rond voordat je een keuze maakt. Dit zijn de populairste soorten mobiele airconditioners.

  • Een monoblock model bestaat uit één apparaat. Extreem handig om mee te nemen en licht in het gewicht.
  • Een split airconditioner heeft een binnen- en een buitenunit. De binnenunit zet je in je pand, en de buitenunit gaat de deur uit. Door deze splitsing kan de airco je huis nog beter afkoelen, maar hij is wat minder mobiel.
  • Een mini airconditioner is zo klein dat hij geschikt is voor de WC, badkamer, auto of boot.
  • Luchtzuiverende airconditioners hebben een HEPA-filter waarmee ze stof, bacteriën en allergene stoffen uit je huis halen.
  • Een extra laag geprijsde budgetoplossing is een aircooler zonder slang naar buiten. Een aircooler kan je binnentemperatuur maar een paar graden omlaag halen!
  • Een warmtepomp airco kan je huis of kantoortje in de winter extra verwarmen.

Zoals je ziet: de keuze is reuze. Er is dus altijd een mobiele airconditioner die perfect bij jouw behoeften past en zorgt dat je in hartje zomer veel meer werk uit je vingers krijgt!

Foto van auteur

Geschreven door

Devin Poorterman

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.