Home » Kennisbank » Is een mobiele airco een duurzame keuze voor verwarming?

Is een mobiele airco een duurzame keuze voor verwarming?

Veel mensen denken dat een mobiele airco alleen goed is om een ruimte af te koelen tijdens de zomermaanden. Maar wist je dat deze airco’s ook gebruikt kunnen worden om te verwarmen? Hoewel ze niet zo krachtig zijn als een traditionele verwarming, kunnen mobiele airco’s toch voldoende warmte leveren om een kamer comfortabel te maken tijdens de koudere maanden. En dat is vooral met de hoge gasprijzen van tegenwoordig erg interessant. In deze blogpost bespreken we of een mobiele airco een goede keuze is om je huis te verwarmen.

Hoe mobiele airconditioners werken

Mobiele airco’s maken gebruik van koelmiddel om de lucht in een kamer te koelen. Ditzelfde koelmiddel kan ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen, waardoor het apparaat veelzijdig genoeg is om het hele jaar door gebruikt te worden. Mobiele airco’s werken op elektriciteit, dus moet je een stopcontact in de buurt hebben om ze te kunnen gebruiken. Deze airco’s zijn ook vrij klein en compact, waardoor ze gemakkelijk van de ene naar de andere kamer kunnen worden verplaatst. Hierdoor kun je zeer doelgericht verwarmen met een airco.

Voordelen van verwarmen met een airco

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruik van een mobiele airco voor het verwarmen van je huis. Ten eerste zijn deze apparaten relatief goedkoop in aanschaf en gebruik. Ze vereisen ook geen vakkundige installatie, waardoor je ze meteen kunt installeren en gebruiken. Bovendien zijn mobiele airco’s relatief stil als ze aanstaan en hoef je je geen zorgen te maken dat ze je rust verstoren. Ten slotte werkt een mobiele airco op elektriciteit, wat betekent dat het veel goedkoper is dan als je gebruik maakt van verwarming op gas.

Nadelen van airco verwarming

Naast voordelen, is er ook een nadeel. Namelijk dat mobiele airco’s niet zo krachtig als traditionele centrale verwarmingssystemen, waardoor ze enkel in staat zijn een bepaalde ruimte te verwarmen in plaats van je hele huis gelijkmatig.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een goedkope manier om je huis te verwarmen tijdens de herfst- en wintermaanden, dan kan een mobiele airco een goede optie zijn. Deze apparaten zijn gemakkelijk te gebruiken en zijn in staat doelgericht te verwarmen, waardoor je flink kunt besparen op je energierekening. Ze zijn echter niet zo krachtig als de traditionele verwarming op gas.

Foto van auteur

Geschreven door

Devin Poorterman

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.