Home » Kennisbank » Is het kopen van een mobiele airco de investering waard?

Is het kopen van een mobiele airco de investering waard?

Voor een goede mobiele airco is de consument al snel €300,- kwijt, een bedrag waarbij je toch even dubbel nadenkt voordat je het uitgeeft. Is een mobiele airco deze investering waard? Dat lees je in dit artikel!

Wat zeggen anderen

Als we kijken naar de ervaringen van anderen dan horen we enorm vaak dat iemand heel erg heeft getwijfeld bij de aankoop van een mobiele airco. Simpelweg omdat het geen goedkope aankoop is. In de meeste gevallen geven ze er direct bij aan dat achteraf gezien het de investering méér dan waard was. Ook als je de productreviews leest op websites als Coolblue.nl en Bol.com zie je dit soort ervaringen veelvuldig terug. Met enkele uitzonderingen daargelaten, valt een mobiele airco vaak in de smaak en vinden consumenten het aankoopbedrag van zo’n verplaatsbare airco het de moeite waard.

Wat vinden wij

Ook wij zijn er van overtuigd dat een mobiele airco de investering waard is. Vooral als je bedenkt dat de zomers in Nederland steeds extremer worden en steeds langer duren. Dat betekent dat je jaarlijks vaker en langer van de voordelen van een mobiele airco kunt genieten. Qua prijs-kwaliteit verhouding is een mobiele airco de beste optie als we kijken naar de alternatieven. Zo is een aircooler veel goedkoper in de aanschaf, maar ook een stuk minder effectief. Een split airco daarentegen is juist super effectief, maar daarbij ook veel duurder. Als je de hitte in de zomer zat bent en van plan bent een koelapparaat te kopen, raden wij het daarom aan een mobiele airco aan te schaffen.

Conclusie: is het aanschaffen van een mobiele airco het waard?

Is een mobiele airco de investering waard? Het antwoord daarop is: ja! Met een mobiele airco bepaal je zelf de temperatuur in een ruimte en zijn slapeloze nachten tijdens hittegolven verleden tijd. Het aankoopbedrag van een mobiele airco ben je als snel vergeten als je de voordelen ervaart. In combinatie met de relatief lange levensduur van een mobiele airco valt de investering voor het koelapparaat ook reuze mee.

Foto van auteur

Geschreven door

Devin Poorterman

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.