Home » Kennisbank » Je (thuis)kantoor voorbereiden op de zomer

Je (thuis)kantoor voorbereiden op de zomer

Het lijkt erop dat de Nederlandse zomers steeds warmer worden. Het is belangrijk dat je voorbereidingen treft voor de stijgende temperaturen. Vooral als je productief wil zijn is een aangename temperatuur van belang. Of je nu thuiswerkt of op kantoor, als het ontzettend warm is om je heen komt dit je productiviteit niet ten goede. Dit moet je zien te voorkomen. In dit artikel leggen we uit hoe je een werkplek optimaal voorbereid op de zomer.

Koud water

Zorg er allereerst voor dat er voldoende gelegenheid is om koud water te drinken. Water drinken is belangrijk en met het drinken van koud water verkoel je je lichaam. Op warmere dagen heb je meer water nodig om het watergehalte in je lichaam op peil te houden. Dit komt doordat je op deze dagen meer transpireert. Met een goede koudwaterkraan of koelkast zorg je dat er altijd voldoende koud water beschikbaar is. Is het water uit jouw kraan niet verkoelend genoeg? Dan zijn ijsklontjes de oplossing!

Koele lucht

Koud water is erg effectief om je lichaam snel van verkoeling te voorzien. Echter is deze verkoeling maar tijdelijk. Om de hele werkdag van verkoeling te kunnen genieten is het belangrijk dat je kunt beschikken over een goede airoconditioning. Hierbij kun je kiezen voor een split airco, een mobiele airco of eventueel een aircooler. Qua prijs-kwaliteit raden we een goede mobiele airco aan. Met de beste mobiele airco beheer je het klimaat in je (thuis)kantoor namelijk voor een relatief goedkope prijs. Bovendien is het een voordeel dat je een mobiele airco ook eenvoudig kan opbergen. In de winter staat dit apparaat dan bijvoorbeeld nooit in de weg. Bij een kleine thuiswerkplek kan dat vooral waardevol zijn. Met een mobiele airco hou je zelfs tijdens een hittegolf je (thuis)kantoor lekker koel en kun je dus ongestoord productief zijn.

Flexibele werkuren

Naast voorzien in koud water en koele lucht is ook het flexibel indelen van je werkuren een goede manier om warme zomers door te komen. In de ochtend is het bijvoorbeeld nog niet zo extreem heet en kun je fijner werken dan op het heetste moment van de dag. Probeer daarom je uren zo in te delen dat je op de koelere momenten het meest productief moet zijn.

Foto van auteur

Geschreven door

Devin

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.