Home » Kennisbank » Klimaatbeheersing in de zomer

Klimaatbeheersing in de zomer

Een mobiele airco is een airconditioningsysteem dat zorgt voor klimaatbeheersing via een kanaal of slang, waarmee warme lucht uit de kamer wordt gehaald. De mobiele airco heeft een enkele of een dubbele slang die is aangesloten op een raam. Omdat de mobiele airco geen externe units nodig heeft, is deze makkelijk te verplaatsen tussen ruimtes. Een draagbare unit is ideaal voor iemand die op zoek is naar een eenvoudig alternatief om een kamer of specifieke ruimte te koelen. Daarbij kan deze in elke kamer thuis of op kantoor gebruikt worden.

Makkelijke installatie en verplaatsing

Het belangrijkste voordeel van een mobiele airconditioning is dat deze zo gemakkelijk te installeren is en ook erg gebruiksvriendelijk is, in vergelijking met ingebouwde airconditioners. Terwijl een traditionele airco een externe condensor nodig heeft voor klimaatbeheersing, heeft de mobiele airco die niet nodig. Deze maken in plaats daarvan verbinding met het raam via een slang en de raambeugel. Omdat de installatie zo snel en eenvoudig is, kun je snel genieten van verkoeling en kun je de airco ook makkelijk verplaatsen en installeren in een andere kamer. Voor thuis is dit heel handig als alleen bepaalde kamers verkoeld moeten worden, of als je een kleine woning hebt waardoor grootschalige koeling niet nodig is. In kantoren bevinden zich bepaalde hotspots, die door de mobiele airco makkelijk en effectief verkoeld kunnen worden. Ook zijn draagbare units een goed alternatief voor wanneer het ingebouwde aircosysteem uitvalt tijdens een noodgeval.

Voordelig

Wanneer je in een kleine woning woont heb je geen grootschalig koelingssysteem nodig. Daarom zullen draagbare units een goedkoper alternatief zijn dan centrale airconditioning of airco die aan de muur moet worden gemonteerd. Omdat er geen ruimtes worden gekoeld die niet gebruikt worden, geef je ook minder geld uit. De aanschafkosten zijn daarbij lager dan bij die van traditionele airconditioning omdat een mobiele airco geen externe units nodig of complexe installatie nodig heeft.

Ook mensen met kleinere bedrijven genieten van de financiële voordelen van de draagbare units. Mobiele airco’s zijn ideaal voor het koelen van kleinere of middelgrote kamers. Daardoor is de aanschaf van een mobiele airco voor kleinere bedrijven een geweldige manier om geld te besparen terwijl hetzelfde comfort wordt bereikt.

Draagbaarheid

De mobiele airco is makkelijk te installeren en te verplaatsen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je thuiskantoor koelen terwijl je werkt en vervolgens dezelfde unit gebruiken om de slaapkamer comfortabeler te maken voordat je naar bed gaat. Het enige wat je nodig hebt is een plek om de mobiele airco aan te sluiten, een raam voor de slang en je bent klaar!

Van plan een mobiele airco te kopen? Bekijk de best geteste mobiele airco’s van dit jaar!

Foto van auteur

Geschreven door

Devin Poorterman

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.