Monoblock airco kopen? Ontdek de mogelijkheden

Het plaatsen van een monoblock airconditioning in huis is een goede optie als je geen ruimte hebt voor een buitenunit. Een monoblock airco bestaat namelijk enkel uit een binnenunit. Weten of een monoblock airco iets voor je is? Lees dan verder.

Wat is een monoblock airco

Een monoblock airconditioning is een airco zonder buitenunit. Het werkt over het algemeen hetzelfde als een split unit airco alleen zijn de binnen- en buitenunit in één unit verwerkt. Warme lucht wordt afgevoerd via een of meerdere ventilatiegaten in de muur, waardoor je aan de buitenkant van je woning enkel ventilatieroosters ziet.

Wat zijn de voordelen van een monoblock airco zonder buitenunit

Ten opzichte van een split airco kent een monoblock enkele voordelen. Zo kun je ook van een wandairco profiteren als je buiten geen plek hebt voor een buitenunit. Eén unit minder betekent ook dat er minder onderhoud gevraagd wordt en dat de installatie minder complex is. Daarnaast heeft je directe omgeving (buren) geen last van geluidsoverlast, omdat er simpelweg geen buitenunit aanwezig is.

Veelgestelde vragen over monoblock airco’s

Hoe werkt een monoblock airco?

De monoblock airco tovert warme lucht in een ruimte om tot koele lucht door middel van koelvloeistof. De warmte dat uit de lucht onttrokken is, wordt afgevoerd naar buiten via ventilatieroosters. Dit type airco wordt ook wel een airco zonder buitenunit genoemd.

Airco alternatieven

Is een monoblock airco toch niet helemaal wat je zoekt? Dan is een mobiele airco of aircooler misschien wat je zoekt. Deze apparaten verplaats je eenvoudig naar de ruimte waar jij verkoeling wenst. Bekijk onze resultaten voor de beste mobiele airco of de beste aircooler van dit jaar.

Foto van auteur

Geschreven door

Devin Poorterman

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.