Hoe werkt een mobiele airco?

Vraag jij je af hoe een mobiele airco werkt? Dan heb je de juiste plek gevonden. Op deze pagina leggen we je gedetailleerd uit hoe een mobiele airco functioneert en hoe dit apparaat er voor zorgt dat je het klimaat in een ruimte kunt beheren.

Hoe werkt mobiele airco

Hoe werkt een mobiele airco: de korte korte uitleg

Een mobiele airco trekt warme lucht een ruimte uit door middel van een ventilator. Deze warme lucht komt in de mobiele airco unit in contact met koelvloeistof dat de warmte uit de lucht onttrekt. De overgebleven koude lucht wordt de ruimte vervolgens ingeblazen en zorgt voor verkoeling. De warme lucht (gas) wordt via een afvoerslang afgevoerd naar buiten (meestal via een raam).

Haal voor een goede prijs een mobiele airco in huis!

Hoe werkt een mobiele airco (lange uitleg)

Een mobiele airco werkt op basis van koelvloeistof. Een ventilator in de mobiele airco zuigt de warme lucht uit een ruimte langs een warmtewisselaar. In deze warmtewisselaar wordt de warme lucht in contact gebracht met de koelvloeistof. De koelvloeistof onttrekt de warmte uit de luchtstroom waardoor er twee substanties overblijven, namelijk koele lucht en gas (warme koelvloeistof). De mobiele airco blaast de koele lucht terug de ruimte in en voert het gas via een afvoerslang af naar de buitenlucht. Dit is de reden dat bij het gebruik van een mobiele airco een afvoerslang via het raam naar buiten geplaatst moet worden. De koelvloeistof van een mobiele airco raakt langzaam op, omdat dit in gasvorm wordt afgevoerd naar buiten. Daarom moet de koelvloeistof van je mobiele airco eens in de zoveel tijd (hangt af van gebruiksintensiteit) worden bijgevuld.

De werking van een mobiele airco afgebeeld

Hoe werkt een mobiele airco
Foto van auteur

Geschreven door

Devin Poorterman

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.