Home » Kennisbank » Waarom het merk en kwaliteit van een aircosysteem van belang is

Waarom het merk en kwaliteit van een aircosysteem van belang is

Het online aanbod van airconditioningsystemen is vandaag de dag ontzettend groot en de kwaliteit per koelapparaat varieert enorm enorm. Aircowijs.nl is opgericht om de consument te helpen een oplossing tegen warmte te vinden. Om een miskoop te voorkomen staat de kwaliteit van de apparaten bij ons hoog in het vaandel. Dat de kwaliteit van mobiele airco erg belangrijk is, werd deze week aangetoond. Een mobiele airco, de Qlima PH534, werd namelijk uit de handel genomen in verband met problemen met de voedingskabel.

Risico op kortsluiting

De voedingskabel van de Qlima PH534 blijkt niet juist geplaatst te zijn. De voedingskabel voorziet de mobiele airco doorgaans van de stroom die nodig is om te functioneren. Doordat deze voedingskabel onjuist geplaatst is ontstaat het risico op kortsluiting. Vooral als er gebruik wordt gemaakt van een ongeaarde verbinding kunnen er vlammen ontstaan die onderdelen van de mobiele airco doen smelten. In het ergste geval kan dit zelfs brand veroorzaken. Iedereen die de Qlima PH534 bezit, wordt gevraagd deze deze niet meer te gebruiken.

Airconditioning van erkende merken

Bovenstaande is een mooi voorbeeld van waarom het zo belangrijk is alleen klimaatbeheersing apparaten van erkende merken te gebruiken. Split airco’s, mobiele airco’s, aircoolers of ventilatoren van onbekende merken kunnen namelijk van lage kwaliteit zijn en meerdere risico’s met zich meebrengen. En het laatste wat je wilt is dat je koelapparaat een brand veroorzaakt. Wil jij een airco kopen? Bekijk dan onze beste airco merken pagina voordat je een airconditioning gaat aanschaffen en minimaliseer de kans op een miskoop.

Bronnen:
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201006_94723099

Foto van auteur

Geschreven door

Devin Poorterman

Devin is ervaringsdeskundige en oprichter van Aircowijs.nl. Hij verdiept zich al jarenlang in airconditioning apparaten, zoals mobiele airco's, luchtkoelers en ventilators. Wat begon met een persoonlijke interesse in het creëren van een comfortabele leefomgeving, is uitgegroeid tot een ware missie om mensen te helpen het juiste product voor een prettig binnenklimaat te vinden. Via Aircowijs.nl deelt hij zijn kennis en ervaring, zodat jij tijdens je zoektocht naar een airco de juiste aankoopbeslissing neemt.